Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Müezzinoğlu: Reyhanlı'da 20 dakika içinde 20 ambulansımız vardı

Bakan Müezzinoğlu: Reyhanlı'da 20 dakika içinde 20 ambulansımız vardı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sarıyer Çayırbaşı'nda katıldığı 377 yataklı devlet hastanesi temel atma töreninde " 'Reyhanlı'da ambulans yoktu diyen muhalefet partisi lideri yanlış bilgilendirilmiş olsa gerek veya olabileceğine...

  • Ege Postası
  • 19.05.2013 - 16:59
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sarıyer Çayırbaşı'nda katıldığı 377 yataklı devlet hastanesi temel atma töreninde " 'Reyhanlı'da ambulans yoktu diyen muhalefet partisi lideri yanlış bilgilendirilmiş olsa gerek veya olabileceğine inanmadığı için algı sorunu var. İlk 20 dakika içinde alanda 20 ambulansımız vardı. Bacağı kopmak üzere olan bir vatandaşımız 3 sevk işleminden sonra uçak ambulans ile İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne getirilip ameliyata alındı." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sarıyer Çayırbaşı'nda gerçekleştirilen 377 yataklı Sarıyer Devlet Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temel atma törenine katıldı. Törene AK Parti Sarıyer ilçe Başkanı Hüseyin Özdemir, çok sayıda AK Partili ve vatandaş katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu törende yaptığı konuşmada, "2002 yılında hükümeti devraldığımızda Türkiye'nin genelinde 640 ambulansımız vardı. Benim bakanlığıma henüz 4 ay olmadı ama bakanlığımın ilk on gününde 480 ambulansın dağıtımını yaptık. Şimdi 750 ambulans alımının ihalesine çıkıyoruz. Yani bu yıl bin 200 ambulansı bu milletin hizmetine sunacağız." şeklinde konuştu.

Reyhanlı'daki patlamada ambulansların geç kaldığına yönelik iddiaları da cevaplayan Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Hatay Reyhanlı'da menfur ve haince bir saldırı oldu. O saldırıdan sonra 15 sonra 14-15 ambulans vardı. 20'nci dakikada alanda toplam ambulans sayımız 18'di. 1,5-2 saat sonra da 24 ambulans vardı. Hatay ve Osmaniye'den gelenlerle. Ayağı kopmak üzere olan bir vatandaşımız, önce Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne, oradan Hatay Devlet Hastanesi'ne ve oradan da İstanbul Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek ameliyat altına alındı." ifadelerini kullandı.

Sözlerine "Ancak bunu görmeyen muhalefetimiz var." diye devam eden Müezzinoğlu, "Bunu anlamayan bir muhalefet liderimiz var. Muhtemelen kendisini yanlış bilgilendiriyorlar ve diyor ki 'O gün orada ambulans yoktu. Ogün orada acil hizmetler yoktu' Peki 5 saat sonra Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bu hasta nereden geld? Acaba senin ufkunda ambulans uçak diye bir ufuk, bir vizyon var m? Ya var olduğunu görmüyor veyahut da olabileceğine inanmadığı için algı sorunu var. Ümit ederim ki bizim muhalefetimiz de ülkesinin ve milletinin geleceği adına onun önünde yürüyebilecek, onun önünde öncülük yapacak bir noktaya gelir. Ama biz ne pahasına olursa olsun tüm alanlarda olduğu gibi vatandaşımıza zağlık hizmetleri sunumu standartlarına mutlaka bugünkü başarılı durumun da çok daha ilerisine taşıyacağız." dedi.

Bakan Müezzinoğlu konuşmasının bu bölümünde izleyiciler arasında bulunan şantiye sorumlusu müteahhite ne zaman bitireceklerini sordu. Programa bağlı olarak teslim edeceklerini söyleyen müteahhit ile pazarlık yapan Müezzinoğlu, hastanenin tam 2 yıl sonra yani 19 Mayıs 2015 tarihinde tamamlanmış vaziyette teslim edilme sözünü aldı. Bakan Müezzinoğlu, "O gün de inşallah tesliminde ve açılışında burada oluruz." dedi.

Hastanenin bölge insanlarına hayırlı olmasını dileyen Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık hizmetlerinde İstanbul'umuz da sıkıntılı süreci 2 yılda aşmış olacak. Gerçekleştirmeyi ümit ettiğimiz projelerimizle Türkiye, önümüzdeki yıllarda bölgesindeki, yani bulunduğu coğrafyada 1 milyar insanın sağlık hizmeti aldığı bir ülke olacak." diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Vali Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte, 377 yataklı olması planlanan Sarıyer Devlet Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temelini attı. Konfetiler altında gerçekleştirilen temel atma törenine vatandaşın yoğun coşkusu dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.