Dolar 32,4783
%-0.19
Euro 34,9376
%0.31
Altın 2.436,360
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Günay'dan 'benzemez kimse sana'!..

Bakan Günay'dan 'benzemez kimse sana"!..

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde, sanatseverlerle buluşan Anadolu Filarmoni Orkestrası, Türk sanat müziği, Türk halk müziği ile klasik Batı müziği ve caz türlerinden örnekler sundu.

  • Ege Postası
  • 20.01.2013 - 11:34
AYDINYaklaşık iki saat süren konserde orkestrayı, İzmir Senfoni Orkestrası şefi Cemil Güncer yönetti. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefi ve Kültür Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Erol Erdinç piyanonun başına geçip sanatseverlere iki parça seslendirdi. Türk ve yabancı halk danslarının yanı sıra modern dans örneklerinin de yapıldığı konserde, Türk Halk Müziği Sanatçıları Bedia Akartürk, Lütfi Tuna, Canan Günçer, Bakanlık Sanatçısı Levent Akpınar ve TRT Sanatçısı Elif Güreşçi solist olarak sahne aldı. 

Gecede sahne alan TRT Sanatçısı Elif Güreşçi, Bakan Günay'ın arkadaşının kızı olduğunu söyledi. Güreşçi, Bakan Günay'ı sahneye davet edip, 'Benzemez kimse sana tavrına hayran olayım parçasını birlikte seslendirdi. Konser boyunca Bakan Günay, oturduğu yerden sanatçılara tempo tutup, söylenen parçalara eşlik etti. Konser sonunda geceye katılan tüm sanatçılar 'İzmir'in Kavakları' adlı türküyü okumaya başladı. Ünlü sanatçı Bedia Akartürk'ün mikrofunu uzattığı Bakan Günay, sanatçıları kırmayarak sahneye çıktı. Gece, Bakan Günay ile sanatçıların seslendirdiği türkü ile son buldu. (DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.