Dolar 32,2737
%-0.64
Euro 34,6278
%-0.51
Altın 2.415,300
%-0.31
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Güllüce fayton dahil 8 tesisin açılışını yaptı

Bakan Güllüce fayton dahil 8 tesisin açılışını yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çanakkale’nin Yenice ilçesinde katıldığı törende 8 ayrı tesisin açılışını şehit anneleriyle kurdele keserek yaptı. Tören alanına asılan pankart ve ekranda gösterilen tesisler arasında, bir fayton ve itfaiye aracı da bulunuyordu. İtfaiye aracı henüz ilçeye gönderilmediği için tören alanında bulunmazken fayton ise atıyla beraber getirildi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 13:41
Yenice İlçesi’nde toplu açılış töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katılımıyla gerçekleşti. Marmara Parkı’nda gereçkleşen toplu açılışa Bakan Güllüce’nin yanı sıra Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Adayı İsmail Kaşdemir, AK Partili Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

"EN  CANAVARCA SALDIRIYA MARUZ KALDIK"
Bakan Güllüce konuşmasında, yeryüzünde en canavarca saldırıya maruz kaldıklarını belirterek, “Makineli tüfeğe ve çelik zırhlara karşı göğsümüzü siper etmiş, bu vatanı size yedirtmeyiz diyerek en varlıklı, yetişmiş ve okumuş insanlarımızı orada kaybetmişiz. İstatistikler 13 tane savaşabilen insanlarımızdan birini Çanakkale’de kaybettiğimizi söylüyor” dedi.

"RAHMETLE MİNNETLE ANARIM"
Törende konuşma yapan Bakan Güllüce, bugünün 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin uzadığı zaman budaması gereken bir ülke olarak görüldüğünü belirten Bakan Güllüce, şunları söyledi:"Türkiye kaç kere budandı'’ diye şöyle hafızanızı bir yoklayın. Bugün 27 Mayıs. Türkiye’nin bir budanma operasyonudur bu. Şehit başbakanı ve bakanları rahmetle minnetle anarım. Demokrasi cinayetidir o. Darbe filan değildir. Demokrasi cinayetidir, milli irade cinayetidir. Mustafa Kemal Atatürk’e de hakarettir o darbe. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk meclisi açtığı zaman duvara şöyle yazdırtmış ’Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.’ 

FAYTON DA DAHİL TESİSLERİN AÇILIŞI YAPILDI
Konuşmaların ardından Bakan İdris Güllüce ve beraberindekiler, kurdele keserek aralarında yeni alınan faytonun da bulunduğu, Üç Şehitler Çeşmesi, Halil İbrahim Yaman Parkı, Atık Su Arıtma Tesisi, Akpınar İçme Suyu Hattı, Belediye Mezbahanesi, İtfaiye Aracı ve Hacı İbrahim Bodur Bulvarı’nın toplu açılışını yaptı.

ŞEHİT ANNELERİ SAHNEYE ÇAĞRILDI
Açılış sırasında kurdele kesimi için 3 şehidin annesi sahneye çağrıldı. Güllüce, şehit anneleriyle beraber kurdeleyi kesip açılışı yaptı. Bakan Güllüce açılışı yaparken, “Allah bir daha bu ülkede şehit acısı yaşatmasın” diyerek dua etti.

BALONLA SÜSLENDİ
Törende yeni alınan faytonun da açılışı yapılan hizmetler arasında yer alması dikkati çekti. Balonlarla süsletilen faytona vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Özellikle kadınlar faytona binerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 11.00’de yapılması beklenen açılış bir saat geciktiği için fayton ve bağlı bulunan at uzun süre yağmur altında kaldı. Yağmurda ıslanan atın üzerine battaniye örtüldü.

İÇME SUYU HATTINI İNCELEDİ
Bakan Güllüce daha sonra, açılışını yaptığı içme suyu hattını inceledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.