Dolar 32,5383
%-0.01
Euro 34,9330
%0.3
Altın 2.423,940
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu rektörleri ziyaret etti

Bakan Eroğlu rektörleri ziyaret etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Ege ve 9 Eylül Üniversitelerin rektörlerini makamlarında ziyaret etti. Veysel Eroğlu ziyaretinde üniversitelere Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

  • Ege Postası
  • 06.05.2015 - 09:15
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ü ziyaret eden Bakan Eroğlu üniversitelerin bilim konusunda öncü kuruluşlar olduğunu ifade ederek, bu kurumlardan en üst düzeyde faydalanılması gerektiğini vurguladı. Bakanlıklarının yürüttüğü projelerde üniversitelerin aktif rol alması için gerekli kolaylıkları sağlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu kurumlara gerekli desteklerin verileceğini belirtti.

İzmir programı kapsamında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ı ziyaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada yaptığı açıklamada üniversiteleri, Afyonkarahisar'da kurulan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını yürüten Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi'nde ortak çalışmalar yapmaya davet etti. Bergama'da fıstık çamı konusunda ve İzmir Kuş Cenneti'nin korunması konusunda Ege Üniversitesi ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, işbirliği yapılan konuların artırılması gerektiğini vurguladı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise açıklamalarında Orman Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü Sakız, Dut ve Yabani zeytinlerin aşılanması gibi projelerde aktif görev alabileceklerini söyledi. Rektör Yılmaz ayrıca Küçükmenderes havzasında da okul için yer tahsisi istedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da yeni üniversitenin kurulacağı yerin tahsisi dahil diğer konularda her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.