Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu’ndan Kocaoğlu’na çağrı: 'Çöp konusunda desteğe...'

Bakan Eroğlu’ndan Kocaoğlu’na çağrı: "Çöp konusunda desteğe..."

AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'in doğa turizminden daha fazla pay alması için şehir ormanlarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.İzmir'de büyük tartışmaları yol açan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili konunun Büyükşehir Belediyesi'nin işi olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Bu konuda herhangi bir şey isterlerse, gereken desteği veririz.” dedi. Bakan Eroğlu’ndan Kocaoğlu’na çağrı:

  • Ege Postası
  • 26.04.2015 - 12:29
EGEPOSTASI - HABER MERKEZİ / İzmir'de turistlerin dinlenebilecekleri ve zevkle zaman geçirecekleri alanları oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirten Eroğlu, "Bu konuda Ekonomi ve Maliye Bakanı ile görüştüm. İzmir'de, 'Turizm ve Ticaret Serbest Bölgesi' kurma düşüncemiz var. İzmir turizm alanında, potansiyeli kadar pay alamıyor" dedi. İzmir'e kavga etmek için değil, sorunları çözmek için geldiğini ifade eden Eroğlu, nereye yapılacağı büyük tartışmalara yol açan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili her konuda, Büyükşehir Belediyesine destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. 
AK Parti'nin İzmir 1. Bölge milletvekilliği için ilk sıradan aday gösterdiği Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'deki basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kaya Termal Otel'de yapılan kahvaltıya, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, milletvekili adayları, parti yöneticileri ve davetliler katıldı. Kahvaltının ardından basın mensuplarına İzmir'de hayata geçirmeyi planladığı projelerle ilgili bilgiler veren Bakan Eroğlu, lise döneminde amcasının gazetesinde muhabirlik ve yazarlık yaptığı için kendisinin de sarı basın kartının bulunduğunu söyledi.



İZMİR’DEN ADAY OLMAK BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR
Bakan Eroğlu, "İzmir'e aday olmak benim için büyük bir gurur vesilesidir. İzmir'e hizmet etmek, eskiden beri idealimdi. Birçok akrabam burada yaşıyor ve kendimi İzmirli olarak görüyorum. İzmir'i çok seviyorum ve bakanlığım döneminde de kente çok hizmet ettim. İnşallah birlikte ve herkesi kucaklayarak, İzmir'e hizmet edeceğiz. Diğerlerinin ne söylediği benim için önemli değil. Biz dosdoğru olarak, yolumuza devam edeceğiz ve hizmet edeceğiz. Bu maksatla İzmir'e geldim. İzmirliler, gittiğim yerlerde bana teveccüh gösteriyor. Genel Merkez'e de, benim İzmir'e gelmem için büyük talep vardı. Ben de onlara teşekkür ediyorum. İzmir'e hizmet bizim için ibadettir. Sözümüz söz, projelerimizi yapacağız. Bizim hep projelerimiz var ama muhalefetten proje duymadık. Hep karalama siyaseti yapılıyor" dedi.



İZMİR'İN SU SORUNU YOK!
Göreve geldikten kısa bir süre sonra İzmir'in su problemini çözdüklerini söyleyen Bakan Eroğlu, "Ben göreve geldiğimde, 77 kentimizde su problemi vardı. Bunun üzerine Türkiye genelinde 30-40 yılın su ihtiyacını karşılayacak, projeler yaptık. Barajlar ve modern arıtma tesislerini hayata geçirdik. Tahtalı ve Gördes Barajı olmasa, İzmir'e su veremezdik. Su meselesini kökünden çözdük. O dönem Başbakanımız, "Veysel hoca, İzmir susuz ve suyu oraya götür' diye söyledi. Ben hemen Gördes'i bitirdim. 106.5 kilometre isale hattıyla, buraya yılda 59.5 milyon metreküp suyu getirdik. Şehrimizi susuz bırakmak kadar kötü bir şey yok. Şimdi de sulamada büyük bir hamle gerçekleştiriyoruz. Yakın gelecekte enerji, tarım ve su sektörü önemini arttıracak. Biz de Ege ve İzmir'i gıda üreten ve ihraç eden bir merkez haline getirmek istiyoruz. İzmir'de bunun için seferberlik başlattık. Verimli topraklarımız, artık su içindedir. İzmir'de 80'e yakın dereyi ıslah ettik" dedi.

İzmir'in özellikle turizm açısından gelişmesi için şehir ormanlarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Bunun için bir turizm master planı hazırladık. Zengin turistler doğa turizmine yöneliyor. Turizme yönelik İzmir'de önemli bir potansiyel mevcut. Turistlerin buraya gelip, dinlenmesi noktasında uygun bir yer kurulabilir. Bu konuda Ekonomi ve Maliye Bakanı ile görüştüm. İzmir'de, 'Turizm ve Ticaret Serbest Belgesi' kurma düşüncemiz var. Kentimize gelen turistler, İzmir'de dinlenecekler. İzmir'de buna uygun bir alan kurmak için herkesin katkısı çok önemlidir. İzmir turizm alanında, potansiyeli kadar pay alamıyor" dedi.



29 MİLYARLIK DEV YATIRIM
İzmir'e 2014 yılının sonu itibariyle 29.1 milyar liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Bu yatırımların 3 milyar liralık payı bizim bakanlığımıza ait. İzmir'de 310 bin dekar araziyi sulamaya açtık. 5 baraj, 11 gölet yaptık ve 85 dereyi ıslah ettik. 68 milyon yeni fidan diktik ve iki adet bal ormanı haya geçirdik. Sadece suyu getirmek için 508 milyon lira para harcadık. Karaburun'un da içme suyu problemini çözeceğiz. Yiğitler ve Ergenli Barajı'nın da temelini atacağız. İzmir'de çok sayıda orman köyü var. Biz de ormanları, mahallelerin kalkınması için kullanmaya karar verdik. Buralarda bal ormanı kurmak istedik ve vatandaşlara bunu söyledik" diye konuştu. 

"ÇÖP KONUSUNDA DESTEK VERİRİZ"
İzmir'de büyük tartışmaları yol açan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili konunun Büyükşehir Belediyesi'nin işi olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Bu konuda herhangi bir şey isterlerse, gereken desteği veririz. Daha önce 'su' konusunda da bizden destek istediler. O zaman da, ' Benim telefonum açık ve her desteğe hazırız' dedik. İZBAN'ın yapımında da aynı şekilde Ulaştırma Bakanlığı devreye girdi ve güzel bir proje ortaya çıktı. Bu tür çalışmalara varız. Belediyemizin, ormanlarla ilgili döküm yeri talebi oldu ve hemen tahsis ettik" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, "Sayın Bakanımız, İzmir'e çok şey yapacak ve bundan sonra da kentimiz için birçok müjde verecek. Dün İzmirimiz, 300 milyon liralık yatırıma kavuştu. Daha önce açıklanan 35 projenin üstüne, bakanımızın açıkladığı 466 projesi ile, İzmir'e hizmet yağmuru başladı. Partimizin İzmir ile ilgili güven problemi olduğuna yönelik algı zincirini kıracağız. Biz İzmir'i seviyoruz, İzmir de bizi seviyor" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.