Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu'ndan İzmir'e 2 müjde!

Bakan Eroğlu'ndan İzmir'e 2 müjde!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Aliağalı ve Seferihisarlı vatandaşların talepleri üzerine Aliağa Kalabak Göleti ve Sulaması ile Seferihisar Gödence Göleti ve Sulaması projelerini ek yatırım programına aldırdı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan

  • Ege Postası
  • 02.07.2015 - 10:36
İZMİR - Prof. Dr. Veysel Eroğlu seçim sürecinde İzmir programları çerçevesinde Aliağa ve Seferihisar ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelmişti. Bu buluşmada hem Aliağalılar hem de Seferihisarlılar Prof. Dr. Eroğlu’ndan ilçeleri için gölet talebinde bulunmuşlardı.

Projelerin İnşaat İhalesi Hazırlıkları Başladı
Bu talebe duyarsız kalmayan ve yerine getirilmesi için talimatlandıran Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu iki gölet ve sulama şebekesinin ek yatırım programına alınmasını ve en kısa sürede hayata geçirilmesini istedi. Sonuç olarak ek yatırım programına alınan bu iki proje için inşaat ihalesi hazırlıkları başladı.



Aliağa Kalabak Göleti ile 970 Dekar Arazi Suya Kavuşacak
Aliağa Kalabak Göleti talvegten 38 metre yüksekliğinde kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa dilecek ve bu göletin sulama şebekesi ile Aliağa’nın 970 dekarlık mümbit toprakları suya kavuşacak. Sulama şebekesinin tamamı borulu sistem yağmurlama ve damla şeklinde modern bir şekilde yapılacak. Bu proje ile Aliağa’da ekonomik getirisi yüksek bitki desenleri ile yıllık dekar başına 2015 yılı fiyatları ile 1039 TL gelir artışı, toplamda 875.000 TL yıllık net gelir artışı sağlanacak. Böylece kırsal kesim ekonomik yönden refaha kavuşarak kente göç önlenmiş olacak. 



Seferihisar Gödence Göleti 525.000 TL Yıllık Net Gelir Artışı Sağlanacak
Seferihisar Gödence Göleti ise talvegten 27,5 metre yüksekliğinde kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek ve bu gölet ile Gödence ve Çamtepe’nin 680 dekarlık mümbit toprakları bereketlenecek. Diğer gölet gibi bu göletin de sulama şebekesi yağmurlama ve damlama sisteminde modern bir şekilde yapılacak. Bu gölet ile yıllık dekar başına 2015 yılı fiyatları ile 1081 TL, toplamda 525.000 TL yıllık net gelir artışı sağlanacak.
“İzmir İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise İzmir için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederek “Verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağım. İzmir’in bir neferi olarak şehrimiz için her şeyi yapmaya hazırız ve bunun için büyük bir gayret içinde olacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.