Dolar 32,5948
%0.37
Euro 34,8108
%0.23
Altın 2.494,820
%0.42
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu EGEGEP projesini anlattı: İzmir için büyük düşünüyoruz

Bakan Eroğlu EGEGEP projesini anlattı: İzmir için büyük düşünüyoruz

Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) ile alakalı başta İzmir olmak üzere Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ta eş zamanlı basın toplantıları düzenlendi. Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’da İzmir’de bir basın toplantısı düzenleyerek EGEGEP hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Toplantıda 2002 yılından bu yana İzmir’e yapılan 30,3 milyar TL’lik yatırımdan bahseden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bundan sonra yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Bakan Eroğlu EGEGEP projesini anlattı

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 11:45
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bakan Veysel Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  İzmir mitinginde açıkladığı Ege Gelişim Projesi (EGEGEP)’in detaylarını  AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla tek tek açıkladı. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da katıldı. 
EGEGEP ile 2019 yılı sonuna kadar tamamlanlanacağını ve 25 milyar TL’lik 4.547 dev proje olduğunu belirten Bakan Eroğlu, EGEGEP’in büyük bir gelişim projesi olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, kendisine yöneltilen İzmir’i tanımıyor şeklindeki eleştirilere de yanıt vererek, “Basın mensupları Kordon’da otururken bizi görmedi. Çalışmaktan 1.Kordon’u gezmeye, İzmir’in güzel yemeklerini yemeye fırsatımız olmadı ama vatandaşlar bizi çalışırken gördü” dedi.

İZMİR İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ
İzmir’de vatandaşların hayat tarzını değil, hayat standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Gündoğdu Meydan’ında kısa bir açıklama yaptı. Özellikle İzmir için biz çok büyük düşünüyoruz. Ufuk şehir İzmir. Biz, turizmde, kültürde, sanatta, ticarette, sanayi, tarım ve istihdam da İzmir için büyük hedeflerimiz var. AK Parti demokrasinin temel hak ve özgürlükler ile sosyal devletin teminatıdır. Bizim sözleşmemizde insan onurunu korumak en önemli husustur. Sosyal devlet anlayışını ilk defa biz getirdik. İzmir’de hedefimiz vatadandaşların hayat tarzını değiştirmek değil, hayat standardını yükseltmektir” diye konuştu.

SÖZDE DEĞİL, ÖZDE BİR KİTAP HAZIRLADIK
Son 13 yılda merkezi hükümet olarak İzmir’de hizmet ve yatırımlarla destan yazdıklarının söyleyen Bakan Eroğlu, kendisine yöneltilen İzmir’i tanımıyor eleştirisine “Basın mensupları çok görmedi 1.Kordon’u gezmeye, İzmir’in güzel yemeklerini yemeye çalışmaktan fırsatımız olmadı ama vatandaşlar bizi çalışırken gördü” sözleriyle yanıt verdi. Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’de 30 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Özellikle EGEGEP neden ortaya kondu GAP var, Trakya gelişim projesi var. Ege Bölgesi’yle de ilgili bir plan, proje hazırlayalım dedik. Batı Karadeniz Gelişim Projesi  yapıldı. 6 aylık bir çalışma yaptık. Hepsi kuruşu kuruşuna hesaplandı. Ayağı yere basan, neyi ne zaman nasıl, yapacağımızı planmadan ilan etmeyiz. Sözde değil, özde bir kitap hazırladık. EGEGEP büyük bir gelişim projesidir” şeklinde konuştu.  
EGEGEP İLE İZMİR’E 466 TESİS VE PROJEYİ ANLATTI
Bakan Eroğlu EGEGEP ile İzmir’e 2019 yılına kadar tamamlanarak hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlatarak, “50 adet baraj ve gölet, 53 adet sulama tesisi, 10 adet içmesuyu temini tesisi, 83 adet dere ıslah tesisi, 9 adet dere ıslah projeleri muhtevasında köprü, 1 adet sehir ormanı, 7 adet bal ormanı, 78 adet mesire yeri, 76 adet ağaçlandırma ve ormancılık projesi, 5 adet gelir getirici türlerde orman, 1 adet fidancılık, 58 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu, 1 adet meteoroloji radarı, 1 adet yüksek atmosfer gözlem merkezi, 1 adet yıldırım tespit ve takip sistemi, 30 adet tabiat turizmi etkinlik alanında çalışma, 2 adet biyolojik çeşitlilik projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

EGE BÖLGESİ’NDE 25 MİLYAR TL’LİK 4.547 PROJE
“Bölgesel gelişme projeleri ile kalkındırdığımız ülkemizde Ege Bölgesi için Ege Gelişim Projesi kısaca EGEGEP’i hazırladık. EGEGEP; İzmir, Manisa, Aydın, Denizlik, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinden oluşmaktadır” diyen Bakan Veysel Eroğlu , EGEGEP ile 2019 yılı sonuna kadar tamamlanlanacağını ve 25 milyar TL’lik 4.547 dev proje olduğunu belirterek Ege Bölgesi’nde gerçekleşecek projeleri şöyle açıkladı: “EGEGEP Projesi çerçevesinde yapılacak projeler; 358 adet baraj ve gölet, 586 adet sulama tesisi, 87 adet içmesuyu temin tesisi, 33 adet hidroelektrik santral tesisi, 804 adet dere ıslahı tesisi, 1.042 adet dere ıslah projeleri muhtevasında köprü, 1 adet atıksu arıtma tesisi, 8 adet havza yönetim planı, 759 adet ağaçlandırma ve ormancılık, 23 adet şehir ormanı, 72 adet bal ormanı, 362 adet mesire yeri, 115 adet  tabiat turizmi etkinlik alanında çalışılması, 1 adet ulusal biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi, 1 adet baraj gölaynası altında kalacak bitki türlerinin tespiti ve taşınması projesi, 287 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu, 3 adet meteoroloji radarı, 3 adet yıldırım tespit ve takip sistemi, 2 adet yüksek atmosfer gözlem sisteminin hayata geçirilmesi planlanmaktadır.”
TOKİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ
İzmir’de genel seçimlerden sonra TOKİ seferberliği başlatacaklarını müjdeleyen Bakan Eroğlu, TOKİ’nin de gerekli çalışmaları başlattığını ifade etti. Bakan Eroğlu, “Biz isteyen emeklilere, dar gelirlilere TOKİ çalışmaları başlattı seçimlerden sonra burada estetik muhteşem bir TOKİ seferberliği başlatıyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Bazıları söz verebilir ama onların sözleri havada asılı kalır, biz de ayakları yere basar” ifadelerini kullandı.  
İSTİKRAR SÜRSÜN TÜRKİYE BÜYÜSÜN
Muhalefete seslenen Bakan Eroğlu şu ifadeleri kullandı: “Siyaseti ideolojik bir hale getirmeyin biz bütün İzmirlileri seviyoruz. Biz İzmir’de kavga için değil geliştirmek birlik beraber ve kardeşliğimizi pekiştirmek ve hizmet etmek için çocuklarına evlatlarına daha güzel bir İzmir’de yaşatmak için gayret ettiğimizi belirtmek isterim. Vatanımızı bayrağımızı en çok seven biziz. Bu büyük hedeflerin gerçekleşmesi için mutlaka istikrar devam etmeli. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün. Biz proje diyoruz herbir projemiz var. Kimin nasıl ne zamana yapılacağı dakikasıyla belli kardeşim. Kuru sözler, boş lafları ve sözleriyle burada. Hani projeler'”

ACABA BAZILARI YAPTIĞIMIZ PROJELERE SAHİP Mİ ÇIKIYOR '
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda yürüttüğü çalışmalarla ilgili soruya “Bizim özetle AK Parti’nin kırsalda faaliyete başlaması açısından büyük bir etkimiz var başka yere harcayacaklarına kırsala harcasınlar ama bana bir iki tane örnek verin. Ben Büyükşehiri kırsalda göremedim. Acaba bazıları bizim yaptığımız projelere sahip mi çıkıyor. Ne yapıyor Büyükşehi? Bir tane örnek verin. Ben hangi yarım adada isterseniz hepsini yapılan çalışmaları takır takır söyleriz” sözleriyle yanıt verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.