Dolar 32,2136
%0.1
Euro 35,0248
%0.49
Altın 2.446,630
%-0.61
Bist-100 10.916,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çelik: Memur maaşlarındaki artışlar bayram müjdesi oldu

Bakan Çelik: Memur maaşlarındaki artışlar bayram müjdesi oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2014 yılında memurun taban aylığına 175 liralık artışın bayram öncesinde bir müjde olduğunu belirtti.    Bakan Çelik, Ramazan Bayramı'nı memleketi Bursa’nın Yıldırım...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 08:44
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2014 yılında memurun taban aylığına 175 liralık artışın bayram öncesinde bir müjde olduğunu belirtti.

    Bakan Çelik, Ramazan Bayramı'nı memleketi Bursa’nın Yıldırım ilçesinde karşıladı. Çelik, bayram namazını Yıldırım Bayezid Camii bahçesinde kılan Bakan Çelik, çıkışta cemaatle bayramlaştı.

    Bayram namazı çıkışı basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Çelik, İslam ülkelerinde Ramazan'da yaşanan çatışmalara dikkat çekerek, "İslam aleminin en önemli günlerinden bir tanesi Ramazan bayramı, oruçlar tutuldu, nefisler bir ay gemlendi. Daha sonra da güzel bayrama kapı açıldı. Bursa’dayım, Bursa’da anne baba, eş, dost, ahbapla inşallah bayramlaşacağız. Bu yönü ile bayramlar güzel ama diğer yönü ile bu kadar anlamlı bir ayda maalesef İslam alemi için önemli bir günde silahlar susmadı, huzursuzluklar bitmedi ve yine huzursuzlukların yoğunluk kazandığı bir döneminde içindeyiz." dedi.

    Bayram havasında yeni bayram temennisinde bulunan Çelik, "Suriye'si ile Mısır’ı ile diğer Ortadoğu ve İslam ülkelerinde acıların yaşandığı bir Ramazan ayını da geride bıraktık. Gönül arzu ederdi ki hiç olmazsa böyle bir anlamlı ayda bu acılar yaşanmamış olsaydı. Ama maalesef bu acıları insanlarımıza insanlara yaşattılar. Çok kötü örnekler, kötü görüntüleri maalesef dünya insanı izledi. İnanıyorum ki bu güzel bayram günleri güzel Ramazan ayları gelecek dönemlerde huzursuzluğa değil, birliğe kardeşliğe, dayanışmaya özellikle İslam aleminde vesile olur." şeklinde konuştu.

    "MAAŞ ZAMLARI BAYRAM MÜJDESİ OLDU"
    Bursa başta olmak üzere tüm Türkiye’deki 76 milyonun bayramını kutlayan Bakan Çelik, yeni memur maaş zamları ile ilgili soru üzerine, "Tabi çok toplu sözleşme görüşmeleri yoğun bir süreçti, bu sürecin henüz tamamlanmasına bir aylık süre olduğu için zaman var. Ama bayram denk geldiği için acaba sendikalarda görüşmemizde bayram öncesinde müjdeyi verebilir miyiz bayram öncesinde bunu noktalayabilir miyiz diye gerçekten çok yoğun bir çalışma yaptık. Beş gün gece gündüzü ile çalıştık ve neticede bir uzlaşı noktasına varmış olduk ve bayram öncesinde bir müjde olduğu kanaatindeyim. 2014 yılında taban aylıklarında 175 TL’lik bir artış sağladık. Bu emeklilerimize net olarak 140 lira, çalışanlarımıza ise 123 TL net olarak yansıyacak ki, ilk kez emeklilere tavan aylığında artış olduğu için bu denli bir önemli bir yansıma olacak." değerlendirmesinde bulundu.

    Bu düzenleme ile yüksek ve düşük maaş arasındaki makasın da daraldığını belirten Bakan Çelik, "Ayrıca yüksek maaş alanlarla, düşük maaş alanlar arasındaki makası daraltmaya dönük önemli bir adım oldu birincisi bu. İkincisi ise yaklaşık 800 bin öğretmenimizin eğitim öğretim tazminatı ile ilgili talepleri vardı. Daha önce yapılan düzenlemelerle bazı dezavantajlı duruma düştüklerini ifade ediyorlardı. Onları da masada görüştük ve neticede öğretmenlerimize de 2014 yılı içinde 150 TL’lik tazminat, böylece yaklaşık yüzde 16’lara varan bir 2014 yılında öğretmenlerimizin maaşlarına bir artış söz konusu olacak." şeklinde konuştu.

    4-C’lilerin maaşlarında da beklentilerin üzerinde bir iyileştirme yaptıklarını anlatan Bakan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:
    "Ayrıca 4-C’liler diye özelleştirme neticesinde çalışan kardeşlerimiz vardı. Onları da masamızsa aldık ve onlarında maaşlarında da yüzde 40’lara varan bir iyileştirme yapmış olduk. Yorucu geçti, yoğun geçti ama milletimiz için verimli geçti. Dünyada bin bir sıkıntıların konuşulduğu, tartışıldığı, sıkıntıların yaşandığı, ücretlerin dondurulduğu, emekli maaşlarının dondurulduğu bir dönemde Türkiye’de ücret artışların beklenenin de üzerinde gerçekleşiyor. Tabi bu bir siyasi istikrarın, güçlü bir hükümetin iradesini koyması ile oluyor. Başta Sayın Başbakanımızın toplu sözleşmedeki millete dönük, çalışanlara dönük yönlendirmesi, talimatları çok büyük etkili oldu. Diğer taraftan da sosyal taraflar, sendikalarla taleplerde büyük ölçüde uzlaşı noktasında bu talimatlar sayesinde geldik. Ben bütün çalışanlar inçin hayırlı olasını temenni ediyorum."

    Çelik, ardından babası Yaşar Çelik ile evlerine giderek annesi ve akrabaları ile bayramlaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.