Dolar 32,5710
%0.1
Euro 34,9591
%0.37
Altın 2.426,840
%0.15
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çelik: Badıllı hocamızın şuuru açık, durumu birkaç güne netlik kazanacak

Bakan Çelik: Badıllı hocamızın şuuru açık, durumu birkaç güne netlik kazanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı’yı tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ziyaret etti. Badıllı’nın önemli bir hizmet adamı...

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 13:09
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı’yı tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ziyaret etti. Badıllı’nın önemli bir hizmet adamı olduğunu belirten Bakan Çelik, “Hocamız şu anda önemli bir süreçten geçiyor. Hocalarımızın ifadesine göre durumu birkaç gün içerisinde netlik kazanacak. Ben yoğun bakımda gördüm, konuşabiliyor. Yani şuuru, her şeyi yerinde. Görüntü olarak, fiziki olarak bir olumsuz durum görünmüyor.” dedi.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kalın bağırsak ameliyatı olduktan sonra daha iyi şartlarda tedavi olabilmek için ambulans uçakla Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi`ne sevk edilmişti. Gazi Üniversitesi’nde de bir operasyon geçiren ve hala yoğun bakımda bulunan Badıllı’yı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ziyaret etti.

“YOĞUN BAKIMDA GÖRDÜM, KONUŞABİLİYOR”

Bakan Çelik, hastaneden çıkışta Badıllı’nın son durumu hakkında Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) bilgi verdi. Çelik, “Urfa’mızın eşrefi değerli büyüğümüz Abdulkadir Badıllı hocamızın rahatsızlığını duyduk. Aslında Urfa’da rahatsızlığı ile ilgili bilgimiz vardı. Orada ilk müdahale yapılmış, ilk operasyon gerçekleştirilmiş, oradan her ihtimale karşı Ankara’ya sevki yapılmış. Gazi Üniversitesi'nde sağ olsunlar hocalar ikinci müdahaleyi yapmışlar. Şu anda önemli bir süreçten geçiyor. Hocalarımızın ifadesine göre durumu birkaç gün içerisinde netlik kazanacak. Ben yoğun bakımda gördüm, konuşabiliyor. Yani şuuru, her şeyi yerinde. Görüntü olarak, fiziki olarak bir olumsuz durum görünmüyor, ama tabi hocalarımızın kanaatleri daha önemli. Birkaç gün içerisinde daha net bir durum ortaya çıkacak. Allah’tan şifa diliyorum.” diye konuştu.

“ÖNEMLİ BİR HİZMET ADAMI”

Badıllı'nın kendisine bir şey söyleyip söylemediği ile ilgili olarak ise Bakan Çelik, şöyle konuştu: “Kendisini çok fazla rahatsız etmemek için uzun değil, kısa bir görme ve bizzat geçmiş olsun arzusu ile buraya geldik. Tabi önemli bir isim, önemli bir hizmet adamı. Dolayısıyla hepimizin üzerine düşen ne ise bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi, özellikle de bu derece hizmeti olan insanlara, toplumda yer etmiş, insanların gözünde yer etmiş insanlara karşı tabi ki öncelikli olarak görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Bu hem tedavi süreci ile ilgili hem insanlık süreci ile ilgili hem de hizmetlerinin gereği olarak yapılması gereken bir davranış. Allah inşallah şifasını verir ve kısa süre içerisinde sevdiklerine, hizmete geri döner inşallah.”

OĞUL BADILLI: BABAMIN DURUMU DAHA İYİ

Badıllı’nın oğlu Sait Badıllı da babasının durumunun daha iyi olduğunu söyledi. Şanlıurfa’daki operasyonda kalın bağırsağına müdahale yapıldığını aktaran oğul Badıllı, Ankara’da da ince bağırsağından bir operasyon geçirdiğini ve dün gelen patolojik sonuçların da temiz çıktığını dile getirdi. Midesine indirilen hortumun çıkartıldığını bildiren Badıllı, babasının yeme ve içme ihtiyaçlarının sadece serum ile görüldüğünü kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.