Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Babasını dinlemedi zirveye kondu

Babasını dinlemedi zirveye kondu

Oynadığı futbol ve davranışlarıyla dikkatleri üzerine çeken 11 yaşındaki Ege Berk Gabel'in hayatı, antrenman sırasında kalecinin gelmemesi üzerine kaleye geçince değişti. Kısa zamanda Beşiktaş altyapısının dikkatini çekti. Çamdibi spor futbol okuluna oyuncu olarak başlayan, eski bir futbolcu olan babasının "Kalecilik nankördür" uyarılarına rağmen kaleciliği tercih eden Ege Berk, şimdi bir yavru kartal.

  • Ege Postası
  • 28.10.2014 - 14:39
Çamdibispor Futbol Okulu'nun 11 yaşındaki oyuncusu Ege Berk Gabel, küçük yaşta sergilediği müthiş performansla, hayatının transferini gerçekleştirdi.

Bir antrenman sırasında kalecinin gelmemesi üzerine file bekçiliği yapan Ege Berk, antrenörü Kaan Yılmaz’ın dikkatini çekti. Ege Berk’in babası Hakan Gabel de eski profesyonel bir kaleciydi. Hakan bey uzun yıllar Yeşilova ve Altınordu’da kalecilik yapmış fakat Ege Berk’in kaleci olmasını istemiyordu. Çünkü ona göre kalecilik futbolda çok nankör bir mevki idi. O sadece Ege Berk’in sokaktan ve kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sağlıklı bir birey olarak büyümesi için futbol oynamasını istemişti.  



BABA-OĞUL ANLAŞMA YAPTI
Ege Berk ise kaleciliği çok seviyor, kaleci olmak istiyordu. O dönemde Çamdibi spor kulübünün Beşiktaş’la oynayacağı bir maçında olduğu bir İstanbul gezisi vardı. Ege Berk babasıyla bir anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre Beşiktaş ile oynanacak maçtan sonra Ege Berk kaleciliği bırakacak, tekrar oyuncu olacaktı. Fakat hesapta olmayan bir şey vardı. O dönemde Çamdibi spor altyapı koordinatörlüğü yapan ve Beşiktaş spor kulübü ile yakın diyalogları olan, kısa zaman sonra Beşiktaş spor kulübü U 21 Takımı Teknik direktörü olacak olan Serhat Galimane tarafından Ege Berk’in adı Beşiktaş’a çoktan verilmişti bile. Beşiktaş ile oynan maçta da Beşiktaş altyapı antrenörlerinin büyük beğenisini kazanan Ege Berk için Beşiktaş spor kulübü yöneticileri, Çamdibi spor kulübü ile diyaloğa geçerek transferi gerçekleştirdiler.

BUNDAN SONRA BEŞİKTAŞ FORMASI GİYECEK
Ama Ege Berk’in henüz küçük olmasından ve ailesine ihtiyaç duymasından dolayı bir sezon daha Çamdibi spor kulübünde kalmasına,resmi müsabakalara Çamdibi spor kulübünde katılmasına,bu arada Beşiktaş’ın gerek yurt içinde ve dışında olacak turnuvalarına Beşiktaş forması giymesine karar verildi.
Böylece Ege Berk artık Beşiktaş’lı olmuş, ama ailesinden de ayrılmamıştı.
Ege Berk Gabel, Beşiktaş formasıyla önce Almanya’da sonra Bulgaristan’da düzenlenen yurtdışı turnuvalarına katıldı. Beşiktaş formasıyla ilk şampiyonluğunu da Bulgaristan’da düzenlenen turnuvada namağlup şekilde yaşadı. Hemen ardında Altınordu’nun Kuşadası’nda düzenlen international cup’ta ikinci şampiyonluğunu yaşadı.



EGE BERK’LE GURUR DUYUYORUM!..
‘’ Ege Berk için şimdi neler düşünüyorsunuz'’’ Sorumuza baba Hakan Gabel’in cevabı ise şöyle oldu; ‘’iyi ki bana kalecilik konusunda ısrar etmiş. Ege’nin böyle yetenekli olacağını ve bu seviyeye geleceğini ben bile bilmiyordum. Demek ki herkes sevdiği işi yapınca böyle başarılı olabiliyormuş. Onun bu yaştaki hırsı,sevgisi, isteği bu başarıyı getirdi.belki birazda genlerlede ilgisi olabilir. Oğlumla gurur duyuyorum. Küçücük yaşında böyle büyük başarılarla, bizleri, hocalarını, kulüp yöneticilerini gururlandırdığı için ona çok teşekkür ediyorum yolu ve bahtı açık olsun’’ dedi.

Ege Berk, futbolu ve kaleciliği çok sevdiğini söyledi. Küçük krampon, "Futbol oynarken çok mutluyum. Gelecekte hedefim,Tolga abi, Onur abim gibi Türkiye’nin en iyi kalecilerinden biri olmak. Öncelikle Beşiktaş’a ve milli takımımıza uzun seneler hizmet vermek istiyorum. Bana bugüne kadar hep destek olan, önce anneme, babama ve ablama,Çamdibi spor kulübü başkanımız sevgili Şefik Yılmaz başkanıma, hocalarım, Serhat,Kaan,Feyyaz,Selman ve Ozan hocalarıma teşekkür ediyorum.’’

BAŞKAN YILMAZ; "GURUR KAYNAĞIMIZ OLACAK"
 Öte yandan Çamdibi spor kulübü başkanı Şefik Yılmaz ‘da  ‘’ Biz Çamdibi spor kulübü ailesi olarak her zaman olduğu gibi, oyuncu yetiştirme ve Türk futboluna kazandırma misyonumuza devam edeceğiz. Gerek ailelerimizle ve gerek okullarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam edecek. Topluma faydalı sağlıklı bireyler yetiştirmek ve Ege Berk gibi çok iyi yerlere gelebilecek sporcular bulmak ve yetiştirmek en büyük gurur kaynağımız olacak.’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.