Dolar 32,2821
%0.02
Euro 35,0631
%-0.06
Altın 2.472,860
%0.27
Bist-100 10.494,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BİE devlet desteğini gördü, İzmir'i övdü

BİE devlet desteğini gördü, İzmir'i övdü

EXPO 2020 adayı İzmir'de üç gündür incelemede bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) İnceleme Heyeti, kentten ayrılmadan önce devletin zirvesiyle görüştü. BIE İnceleme Heyeti Başkanı Steen Christensen, Özellikle 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık' temasına baktığımızda İzmir'in EXPO için son derece uygun bir seçim olduğunu gördük. Bu canlı şehir önerilen temayı çok iyi ortaya koyuyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.02.2013 - 16:56
İZMİR-  Bu yılın Kasım ayında yapılacak oylama öncesi EXPO 2020 adayı kentleri gezen Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegeleri, İzmir'de üç gün incelemede bulunduktan sonra bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmelere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanı, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile teknik heyet katıldı. Görüşmeler basına kapalı gerçekleşti.

EXPO 2020 için oy kullanmayacak ancak teknik rapor hazırlayacak olan dokuz delegeden oluşan BIE heyeti, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray Hamza Dağ, Aydın Şengül, Mehmet Tekelioğlu, Rıfat Sait ile biraraya geldi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, heyetin üç günlük İzmir ziyareti sırasında EXPO 2020'nin yapılacağı İnciraltı bölgesinde incelemelerde bulunduğunu, sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantılarla konuyu değerlendirdiğini belirtti.

TEMA İZMİR'LE ÖRTÜŞÜYOR


BIE'nin İnceleme Heyeti Başkanı Steen Christensen de, temanın İzmir ile örtüştüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Biz burada EXPO 2020 İzmir adaylığıyla ilgili görüşmelerde bulunduk. Özellikle 'daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık' temasına baktığımızda, İzmir'in EXPO için son derece uygun bir seçim olduğunu gördük. Bu canlı şehir önerilen temayı çok iyi ortaya koyuyor. Türkiye ve İzmir, EXPO için ev sahipliği yapmaya adaydır. İzmir'in adaylığının devlet tarafından tam destek aldığını öğrendik. Bu da bir projenin başarılı olması için en önemli unsurdur."

İZMİR KAZANIRSA DOĞU AKDENİZ'E DE KATKI SAĞLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da, EXPO'yu ulusal bir proje olarak gördüklerini ve İzmir'in doğru bir seçim olduğunu kaydederek, seçimin İzmir'den yana olması halinde Doğu Akdeniz'e büyük katkılar sağlayacağını savundu. Öztrak, 'İzmir'e EXPO'ya alma çabalarında başarılar diliyoruz, İzmir'in yanındayız' dedi.

BAKAN ÇELİK'TEN DELEGELERE KİTAP

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, BIE delegelerine İzmir'in sağlık tarihini anlatan kitap hediye etti ve kentin dünyanın ilk psikoterapi merkezi olduğuna dikkat çekti. Çelik, "Teknik incelemelerin çok verimli geçtiğini düşünüyorum. İnşallah gezinin sonunda İzmir'in adaylığı konusundaki tüm aşamalar kat edilmiş olacak" diye konuştu. (Elif Demirci/DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.