Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BERTO kentsel dönüşüm semineri düzenledi

BERTO kentsel dönüşüm semineri düzenledi

Bergama Ticaret Odası tarafından Bergama Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen Kentsel Dönüşüm seminerine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Lütfi Kolat, Levent Akçay, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Erdoğan, Ali Sarıl, Genel Sekreter Gülay Koç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürü Selahattin Varan, İl Müdür Yardımcısı Akif Kahya, Şube Müdürü Hüseyin Maral, Yüksek Mimar Nilay Özcan, Harita Mühendisi Gönül Tosun, mimarlar, inşaat mühendisleri, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katılım gösterdi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 13:19
Seminerin açılış konuşmasını yapan Erol Işıldak gelen misafirlere hoşgeldiniz konuşması yaptıktan sonra sözü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Selahattin Varan’a bıraktı.

Bergama Ticaret Odası’nın inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin 6306 sayılı kanununun içeriği hakkında detaylı bilgi alabilmesi ve yeni kanundan faydalanabilmesi için gerçekleştirilen seminerde söz alan Varan, konuşmasına Türkiye’nin jeopolitik konumundan bahsederek başladı. Türkiye’nin birinci derecede deprem bölgesi olduğunu belirterek yapıların depreme dayanıklılığının olmadığını 6306 sayılı kanunla bu kapsamdaki yapıların dönüştürülmesi için vatandaşa devletin büyük katkılarda bulunduğunu söyledi. 6306 sayılı kanunun dönüştürülecek yapılarda bulunan şahısların mağdur kalmayacak şekilde tasarlandığını ve şuanda ilimizde 11 milyon metrekarelik alanın bu kanun kapsamında dönüştürülmeye başladığını, bunun yanında dönüştürülmesi gereken 43 milyon metrekare alanın olduğunu, bu alanlar için vatandaşların en kısa sürede kuruma müracaat etmeleri gerektiğini ve daha yaşanabilir, kaliteli bir şehir yapısında refahı yüksek bir toplum bilincini oluşturmamız gerektiğini söyledi. Aynı zamanda 6306 sayılı kanun kapsamına giren yerleşkeler için müracaat edilmesi durumunda binanın tekrar yapımında başvuru sırasında alınan birçok harçtan muaf tutulduğunu vurguladıktan sonra soruları yanıtlamak için sözü misafirlere bıraktı. Misafirlerden gelen soruları yanıtlamasının ardından seminer sonlandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.