Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP Şırnak İl Başkanı: Eğitim kurumlarına çözümü istemeyenler saldırıyor

BDP Şırnak İl Başkanı: Eğitim kurumlarına çözümü istemeyenler saldırıyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanı Abdulbaki Katar, Şırnak ve ilçelerinde son zamanlarda eğitim kurumlarına yönelik bombalı ve molotoflu saldırı düzenleyenlerin çözüm sürecini istemeyenlerin işi olduğunu söyledi. Katar,...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 12:08
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanı Abdulbaki Katar, Şırnak ve ilçelerinde son zamanlarda eğitim kurumlarına yönelik bombalı ve molotoflu saldırı düzenleyenlerin çözüm sürecini istemeyenlerin işi olduğunu söyledi. Katar, “Çözüm sürecinde herkesin duyarlı olmasını istiyoruz, çağrımız budur. Bütün gençlere diyoruz bunu. Yurttaki öğrenciler de insandır. Bu süreçte herkes duyarlı olsun.” dedi.

Şırnak'ta dün akşam saatlerinde bir caminin içinde bulunan ve öğrencilere ücretsiz ders verilen eğitim merkezi ile bir dershaneye el yapımı bomba ve molotof kokteylinin atılması tepkilere neden oldu. Atılan molotof ve patlayıcılar merkezin cam ve içindeki eşyalara zarar verirken eylemciler kaçtı. Olayda şans eseri can kaybı meydana geldi. Yaşanan olayı değerlendiren BDP Şırnak İl Başkanı Abdulbaki Katar, olayları çözümü istemeyenlerin yaptığını söyledi.

“YURTTA KALAN ÖĞRENCİLER DE İNSANDIR”

Dicle Üniversitesi’nde çıkan olaylardan sonra ne yazık ki bütün gençler arasında yayılan bir şeyin olduğunu anlatan Katar, eylemleri yapan gençleri ‘fırsatçı’ olarak nitelendirdi. Katar, “Şırnak’ta Diyarbakır’da ve İstanbul’da da bu gençler var. Hakkari’de de var. Bu gençlerin önüne geçmek bu kadar değil. Bunlar neyin peşindedirler. Niye özellikle Diyarbakır ve Şırnak. Bu sadece Kürt yurtsever gençlik için demiyoruz. Zaten Kürt gençleri yıllardır çözüm için beklemektedir. Bunu yapanlar zaten bellidir. Bu tür olayları yapanlara ‘fırsatçı’ diyoruz. Farklı gençlerdir, çözümü istemeyenlerin yaptığı olaylardır.” diye konuştu. Bu süreçte gençlerin bir şey yapmayacaklarına dair yemin edemeyeceklerini dile getiren Katar, “Diyarbakır’da başlamış Hakkari’ye kadar yayılmış bildiğiniz gibi. Çözüm sürecinde herkesin duyarlı olmasını istiyoruz, çağrımız budur. Bütün gençlere diyoruz bunu. Yurttaki öğrenciler de insandır. Bu süreçte herkes duyarlı olsun.” dedi.

“AKİL İNSANLARA YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ”

Güneydoğu Akil İnsanlar Heyeti'nin yarın Şırnak’a geleceklerini belirten Katar, heyetin Uludere’nin Gülyazı köyünde incelemelerde bulunacağını dile getirdi. Akil insanların bağımsız kimlikleriyle ailelerle görüşeceklerini dile getiren Katar, BDP olarak düzenleyecekleri bir halk toplantısına akil insanların katılımını sağlamayı düşündüklerini vurguladı. Katar, Şırnak’a gerçek anlamda bahar gelmediğini belirtti. Katar şunları söyledi: “Çünkü bahar dendiği zaman halkın dışarı çıkması gerekiyor. Yaylalara çıkması gerekiyor. Anneler pancar toplamak için dağlara çıkmıyorsa daha demek ki bahar gelmemiş. Bir hafta önce Güçlükonak’ta bir çocuk hayatını kaybetti. Diyarbakır’da savcı otopsisini yapmadı bir gün bekletti. Şırnak’ın çevresinde asker dolu ve açık cezaevi gibi. Şırnak’ın iki tarafından polis noktaları var. 1992’den daha berbat. Şırnak açık cezaevidir. Değişen hiçbir şey yok yani. Sınır sevkıyatlarında bir değişiklik yok. Ne yazık ki diyebiliriz ki çözüm süreci daha Botan bölgesine gelmemiş.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.