Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aziz Sancar adına yurt yapılacak

Aziz Sancar adına yurt yapılacak

Nevvar Salih İşgören Vakfı, Dokuz Eylül Üniversitesi ile merhum Nevvar Salih İşgören çiftinin adını taşıyan yeni bir “Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi" konusunda işbirliği yapacak. Ayrıca Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verileceği kız öğrenci yurdunun Balçova'ya yapılması kararlaştırıldı.

  • Ege Postası
  • 01.03.2016 - 14:12
Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun ve Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü (İBG-İzmir) bünyesinde kuruluş aşamasında olan Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi hakkında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, Vakıf temsilcilerini bilgilendirdi. 


Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, insan sağlığı açısından kritik öneme sahip olan bu tür teknolojilerin İzmir'de geliştiriliyor olmasının çok sevindirici olduğunu vurguladı. Toplantıda bu merkezin tamamlanmasının yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Balçova'daki yerleşkesine Nobel Ödüllü Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verileceği kız öğrenci yurdu ile akademisyenler için konaklama ve sosyal aktivite merkezi yapılması kararlaştırıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.