Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydoğan, “Taşeron sistemi kalkmalı”

Aydoğan, “Taşeron sistemi kalkmalı”

İzmir’de yapılan DİSK’e bağlı Genel –İş Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, en büyük adaletsizliğin emeğin sömürülmesi olduğunu belirterek, taşeron sisteminin kaldırılması gerektiğini belirtti. Aydoğan hükümete seslenerek, “İşçiyi taşerondan çıkarın, bizi sendikayla baş başa bırakın. Biz hallederiz. İşçi sabah kalktığında işine gidip gidemeyeceğini bilmek istiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.09.2014 - 13:20
İZMİR - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısı Balçova Kaya Termal Otel'de yapıldı.  İki gün sürecek toplantıda işçileri yakından ilgilendiren taşeronlaşma ve yeni çıkarılan Torba Yasa’da işçilerle ilgili gelişmeler masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, taşeron sisteminin kaldırılması gerektiğini savundu. “Allah, kulu ile arasına peygamberini bile sokmamıştır. İşçiyi taşerondan çıkarın, bizi sendikayla baş başa bırakın,  biz hallederiz” diyerek hükümete seslenen Aydoğan,  ünlü tasavvuf şairi Ahmet Yesevi’nin 12. yüzyılda söylediği “Fakire ekmek,  aş bulmak gecikebilir. Temele taş koymak gecikebilir. Devlete baş bulmak gecikebilir ama adalet gecikmez. Tez verin!” sözünü hatırlattı.
 
Adalet önemli
Bir işçinin en büyük dileğinin sabah işe gitmek olduğunu söyleyen Aydoğan, yeni çıkan yasaların amacının sendikaları zayıflatmak ve yok etmek olduğunu ifade ederek, “Bir memleketi küfürle idare edebilirsiniz ama adaletsiz idare edemezsiniz. Adalet olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Gökdelenleri ucuza diktiğinizi zannedersiniz ama adalet yoksa sonu felaket. Arkamızdan gelen,  çalışmak,  üretmek isteyen gençler için bir felaket. En büyük adaletsizliğin emeğin sömürülmesi olduğunun altını çizen Aydoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bile bile az vereceksin. Yok öyle bir şey! Bunun sonu gelmez. Taşeron verimsizliktir. Üretimin düşüşüdür. Sevinerek işe gitmek başka, ayakları geri gitmek başka. Bu kadroları devletin bize vermesi ve taşeronu kaldırması gerekir”.
 
İZENERJİ mücadelesinden alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz
DİSK ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı Kani Beko, yeni çıkan Torba Yasa'nın işçilere yeni bir hak sağlamadığını zaten bu hakların İş Yasası'nda var olan, Yargıtay kararlarıyla kazanılmış haklar olduğunu söyledi. Taşeronun tamamen kaldırılması gerektiğini söyleyen Beko "Önümüzdeki günlerde taşeron karşıtı eylemler planlıyoruz. Başkanlar Kurulu toplantısını İzmir'de yapma amacımız ihale sürecinde işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşı olan, taşeron köleliliğini reddeden İZENERJİ işçilerinin mücadelesine destek vermek. Bu mücadeleden işçilerimizin alnının akıyla çıkması sadece onların değil taşeron köleliğine karşı mücadeleye de ivme kazandıracaktır. Bu bizim Soma'da, İstanbul ve Zonguldak'ta ölen kardeşlerimize olan borcumuzdur" dedi.
İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, taşerona karşı mücadele yönteminin yine sendikalar liderliğinde ancak ortak kararlarla, ortak hareket edilerek yapılması gerektiğinin altını çizdi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.