Dolar 32,5572
%0.03
Euro 34,9144
%0.14
Altın 2.426,230
%-0.16
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın'da trafik faciası: Çok sayıda ölü

Aydın'da trafik faciası: Çok sayıda ölü

AYDIN'ın Bozdoğan İlçesi'nde, uçuruma yuvarlanan otomobildeki 5'i aynı aileden 7 kişi yaşamını yitirdi. Aydın'da trafik faciası: Çok sayıda ölü

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 10:45
Bugün saat 07.30 sıralarında, 09 YC 807 plakalı otomobil Kemer Barajı yakınlarındaki Atyaylası Mevkisi'nde, 40 metrelik uçuruma yuvarlandı. Demir yığınına dönen otomobilde Kayhan Süngül (25), babası Talip Süngül (60), kardeşi Gülay Süngül (19), babaannesi Hedem Süngül (75), Hedem Süngül'ün torunu Gülcan Menemenli (13) ile Durmuş Ali Madran (65) ve Mehmet Ali Ülgen (62) yaşamını yitirdi.



7 kişinin Bozdoğan'a 35 kilometre mesafedeki kırsal Konaklı Mahallesi'nden Bozdoğan'a pazara giderken yaşamını yitirdikleri öğrenildi.



Sürücü koltuğunda kimin oturduğunun inceleme sonunda belli olacağı bildirildi. 


CESETLERİ ÇIKARILDI
Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nin kırsal Konaklı Mahallesi, Atyaylası Mevkisi'nde uçuruma yuvarlanan ve 5'i aynı aileden 7 kişinin yaşamını yitirdiği kazada otomobili emekli astsubay Mehmet Ali Ülgen'in (62) kullandığı belirlendi.



Kızıltepe Mahallesi'nden pazara giderken uçuruma yuvarlanarak hurdaya dönen otomobilde yaşamlarını yitiren Kayhan Süngül (25), babası Talip Süngül (60), kardeşi Gülay Süngül (19), babaannesi Hedem Süngül (75), Hedem Süngül'ün torunu Gülcan Menemenli (7) ile Durmuş Ali Madran (65) ve sürücü Mehmet Ali Ülgen'in cesetleri Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Aydın Şubesi ve AKS 110 ekiplerinin yaklaşık 1 saattlik çabası sonucu güçlükle çıkarıldı. Cesetler, savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından Bozdoğan Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.



KIZININ AYAKKABILARINA SARILIP AĞLADI
7 kişinin ölüm haberini alarak olay yerine gelen yakınları ve köylüler, gözyaşlarına boğuldu. Matem havasına bürünen Kızıltepe Mahallesi'nde, ölen 7 kişi için mahalle mezarlığında kepçeyle mezar kazıldı. Üç çocuğundan en küçüğü olan Kemer HES İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi olan kızı Gülcan'ı kazada kaybetmenin acısını yaşayan Dudu Menemenli'nin (36) ağıtları yürekleri dağladı. Kızının evlerinin kapısı önündeki ayakkabılarına sarılıp ağlayan Menemenli, "Kızım 'ayakkabılarım eskidi yenisini alır mısın'' demişti. Şimdi ben kimlere ayakkabı alacağım'" diyerek ağladı. Küçük Gülcan'ın bugün Öğretmenler Günü nedeniyle şiir okuyacak olmasına rağmen okul yerine anneannesi ile çok istediği tülden yapılmış abiye kıyafeti almak için pazara gitmeyi tercih ettiği öğrenildi. Cenazelerin yetişmesi halinde bugün ikindide toprağa verileceği belirtildi.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDEKİ PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ
Kazada ölen Kayhan Süngül'ün sosyal paylaşım sitesi Facebok'taki sayfasında geçen 8 Kasım'da 'Sarmıyor artık yaşamak. Oturupta azraille zar mı sallasak'', 12 Ağustos'ta da 'Erken sürdüm hayatı. Yaşamaktan çabuk yoruldum' paylaşımlarında bulunduğu dikkati çekti. 

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ
Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nin kırsal Konaklı Mahallesi, Atyaylası Mevkisi'nde uçuruma yuvarlanan otomobilde yaşamını yitiren 5'i aynı aileden 7 kişinin cenazeleri gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kazada ölen Kayhan Süngül, babası Talip Süngül, kardeşi Gülay Süngül, babaannesi Hedem Süngül, Hedem Süngül'ün torunu Gülcan Menemenli ile Durmuş Ali Madran ve sürücü Mehmet Ali Ülgen'in cenazeleri ikindide Bozdoğan Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınarak Kızıltepe Mahallesi'ne getirildi. Cenazeler mahalle mezarlığının önüne getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Ölenlerin cenazeleri mezarlığın önündeki alana Bozdoğan Belediyesi tarafından yerleştirilen masalara yanyana konuldu. Burada düzenlenen cenaze törenine Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Aydın İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Orhan Yurdakul, Bozdoğan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Yaşar Görmez, CHP'li Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, Süngül, Menemenli, Madran ve Ülgen ailerinin yakınları ve köylüler katıldı.

Kazada iki çocuğu, eşi ve kayın validesini kaybeden Sevinaz Süngül, sinir krizi geçirdi. Süngül'ü yakınları güçlükle sakinleştirebildi. 

Bozdoğan İlçe Müftüsü İsa Ada, beraberindeki iki imamla birlikte ölen 7 kişinin cenaze namazlarını ayrı ayrı kıldırdı. Kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınan cenazelerden aynı aileden olan Kayhan Süngün, Talip Süngün, Gülay Süngün, Hedem Süngün ve Gülcan Menemenli yan yana toprağa verildi. Madran ve Ülgen'in cenazeleri de aynı mahalle mezarlığındaki farklı yerlere defnedildi.

Köylüler, acılarının büyük olduğunu belirtip, "Bu köy daha önce böyle bir felaket yaşamamıştı" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.