Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın'da domuzlar köye indi

Aydın'da domuzlar köye indi

Aydın'ın Çine İlçesi'ne bağlı Kabataş Köyü'ndeki araziler yaban domuzlarının istilasına uğradı

  • Ege Postası
  • 07.01.2013 - 10:27
AYDIN- Hububat ve sebze ekilen alanları talan eden domuzlar, evlerin diplerine kadar gelerek korku saldı. Köylülerden Mustafa Aydemir, "İlk kez bu kadar çok domuz gördüm. 40-50'şer domuzdan oluşan sürüler halinde geziyorlar. Bizim tuvaletlerimiz avlumuzda ve domuzlardan korkumuza gece tuvalete bile çıkamıyoruz" dedi.

Çine İlçesi'ne bağlı Kabataş Köyü'ne inan yaban domuzları tarlaları talan ederken, köylüleri de korkuttu. Hububat ve sebze ekilen alanlar ıtalan eden domuzların evlerin yakınına kadar gelmesi köylüleri korkuttu. Hayatında ilk kez bu kadar çok domuz gördüğünü söyleyen 78 yaşındaki Mustafa Aydemir, "Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Evimizin dibine kadar geliyorlar. Ekinlerimize zarar verdikleri yetmiyor gibi, korku salıyorlar. 40-50'şer domuzdan oluşan sürüler halinde geziyorlar. Bizim tuvaletlerimiz avlumuzda ve domuzlardan korkumuza gece tuvalete bile çıkamıyoruz" dedi. 

Otlaklarının perişan halde olduğunu söyleyen İdris Ayna (42), "Dağlarda sürülmedik yer kalmadı. O yüzden ot da yok. Samanın ve yem fiyatlarının tavan yaptığı bir dönemde tek kurtuluşumuz olan otlaklarımızı da domuzlar mahvetti" diye konuştu. Yetkililerden yardım beklediklerini belirten Ayna, "Bizim domuzlarla savaşacak gücümüz yok. Öldürsek, hayvan hakları savunucularını karşımıza alırız. İnsanların mağduriyetini giderecek ve haklarını savunacak kurumlar da var. O yüzden yetkililerden yardım bekliyoruz. Bizi bu beladan kurtarsınlar" diyerek yardım istedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.