Dolar 32,4163
%0.18
Euro 34,8062
%0.04
Altın 2.402,670
%0.24
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ayakkabının modası SHOEXPO'da

Ayakkabının modası SHOEXPO'da

Ayakkabı ve çanta modasının en son trendleri, şehrin en renkli fuarı SHOEXPO - 40. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nda görücüye çıktı.85 firmanın İTO’dan fuar teşviki alarak fuara katıldığı belirtildi. İTO'dan da büyük destek

  • Ege Postası
  • 20.10.2016 - 13:05

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen SHOEXPO, gelecek sezon modellerini vitrinlerden önce fuara taşıdı. Ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri bir arada görme imkanı sunan fuara, 163 firma katılıyor.

İspanya, İtalya, Malezya ve Yunanistan’dan katılımcıların yer aldığı SHOEXPO, sadece profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak gerçekleştiriliyor. 22 Ekim 2016 Cumartesi günü sona erecek fuar, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

İzmir’in en renkli fuarlarından 40. SHOEXPO, yurtdışı ve yurtiçi katılımcılarıyla 2017 ayakkabı ve çanta modasını görücüye çıkardı. Dünyanın en iyi ve en çok satan konfor markaları; İtalya’dan Imac, İspanya’dan Callaghan ve Yunanistan’ın hamur tabanlı ayakkabı üreticisi Fantasy Sandals’ın yer aldığı fuarda ziyaretçilerin ilgisi sevindirdi.

Son moda ayakkabı ve çantaların ziyaretçilerle buluştuğu fuar, hem kadın hem de erkek ayakkabı modellerinde sıra dışı renklerin yanı sıra şıklığı rahatlıkla birleştiren modeller de dikkat çekti.

Kadın ayakkabılarında alışılmışın dışına çıkan modeller göz doldururken; deriye işlenmiş desenli sneakerlar, modası hiç geçmeyen stilettolar, rengarenk botlar ve birbirinden rahat günlük ayakkabılar revaçta olacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kalın topukların tercih edildiği pullu, işlemeli ve saydam topuklu kadın ayakkabıları dikkat çekecek. 2017 yaz modasında ise sneaker hakimiyetinin süreceğini vurgulayan tasarımcılar özellikle soft renklerin kullanılacağı bir sezonun habercisi oldular. 

Erkek ayakkabılarında geçen yılın koyu renk modası yerini, pastel tonların ağırlıklı olarak kullanıldığı bordo, yeşil, mavi renkli; beyaz tabanlı modellere bırakırken, şeffaf tabanlı erkek ayakkabılarına da sıkça rastlanacak. Erkek ayakkabılarının özgürlüğe kavuşacağı 2017 yılında; örgü desenli, el yapımı, topukları işlemeli modeller de tercih edilecek. Ayrıca erkek ayakkabı modellerinde daha maskülen daha iddialı ve daha renkli ayakkabılar vitrinleri süsleyecek.

ÇOCUKLARDA AYAK SAĞLIĞI VURGUSU 

Çocuk ayakkabılarında ayak sağlığı dikkate alınarak üretilmiş, günlük kullanıma uygun deri ayakkabı modelleri ile birlikte keten ayakkabılar da ailelerin ayakkabı seçiminde ilk tercihi olacak. Çocuklar için ayakkabı alınırken özellikle ayak sağlığının düşünülerek seçim yapılması gerektiğini vurgulayan tasarımcılar, Azo; boyar madde ve ftalat; plastik esnetici kansorejen maddeler içermeyen ayakkabıların seçilmesi gerektiğini vurguluyor.

Çantalar da ise rengarenk desenleri ve hafif kumaş kullanılarak üretilmiş salaş tarzlarıyla dikkat çeken modellerin yanı sıra püsküllü modeller bu yıl vitrinleri süsleyecek. Klasik çanta modellerinin dışında; gitar, baykuş gibi farklı formlarda tasarım çantaların da sergilendiği fuarda ziyaretçilerin yoğun ilgisi dikkat çekiyor.

40. SHOEXPO; T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle düzenleniyor. 

İTO'DAN BÜYÜK DESTEK 

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 40’ıncı Shoexpo Fuarı’na katılan, 162 firmadan 85’inin İTO’dan fuar teşviki alarak fuara katıldığını, ayrıca Ekonomi Bakanlığı ile yürüttükleri Ur-Ge projesi ile de 184 kişilik alım heyetini fuara getirdiklerini belirterek, “Amacımız hem sektörü desteklemek hem de İzmir’de bu fuarı ve fuarcılığı daha da geliştirmek. Artık hedefimiz üyelerimizi başka fuarlara taşımak değil, üyelerimiz ile alıcıları İzmir’deki fuarlarda buluşturmak" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 19 Ekim’de 40’ıncı defa kapılarını açan Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’na Oda olarak büyük destek verdiklerini söyledi. Emek yoğun bir sektör olan ayakkabı sektöründe İzmir’in tasarımdan üretime her alanında iddialı olduğunu vurgulayan Demirtaş, bu nedenle sektöre büyük önem verdiklerini söyledi. Diğer yandan İzmir’de fuarcılığın gelişimine de büyük önem verdiklerini kaydeden Demirtaş, “Shoexpo Fuarı çok önem verdiğimiz bu iki konunun birden birleşimi oldu. Hem sektör hem de fuar bizim için çok değerli. İzmir’de Büyükşehir Belediyemiz yeni bir fuar alanı yaptı. Biz de yeni fuar alanının daha gelişmesini istiyoruz, bu yüzden destek veriyoruz. Özellikle kentimizde düzenlenen fuarları geliştirmek istiyoruz"dedi. 

Demirtaş, pek çok sektörde İzmir’de fuar düzenlendiği zaman başka kentlerde de aynı sektörlerde fuarlar düzenlenmeye çalışıldığını belirterek, buna karşı da mücadele ettiklerini söyledi. Demirtaş, “Kentimizin pek çok fuarına rakip çıkartıldığını görüyoruz. Bu yüzden artık hedefimiz üyelerimizi başka fuarlara taşımak değil, üyelerimiz ile alıcıları İzmir’deki fuarlarda buluşturmak. Shoexpo Fuarı için de böyle bir çalışma yaptık. Fuara katılan üyelerimize 30 metrekareye kadar stand bedellerini ödeyerek teşvik verdik. Sonuçta 162 katılımcı firmanın yüzde 50’si Odamızdan teşvik alarak fuara katıldı. Diğer yandan Ekonomi Bakanlığı ile yürüttüğümüz Ur-Ge projesi ile 184 yabancı alıcıyı fuarımıza getirdik. Yani alıcı ile satıcıyı İzmir’deki fuarda buluşturduk. Hem ayakkabı sektörü hem de fuarcılık açısından son derece başarılı bir fuar oldu. Bundan sonra da bu tip destekler ile kentimizdeki fuarları başka kentlerdeki fuarlar karşısında geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.