Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avukalardan suç duyurusu

Avukalardan suç duyurusu

İzmir Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, Güneydoğu'da yaşanan olaylarla ilgili, Cumhurbaşkanı, asker ve sivil tüm yetkililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 11.02.2016 - 17:21
İzmir Adliyesi C Kapısı önünde toplanan ÇHD ve ÖHD üyesi yaklaşık 25 avukat adına, ÖHD İzmir Şube Yöneticisi Avukat Ayfer Kaplan basın açıklamasını okudu. Güneydoğu'daki kentlerde yaşananlara değinen Kaplan, "Bu kanlı zulmün sahipleri, toz duman içerisinde ne yaşandığının, ne yapıldığının anlaşılmayacağını zannedebilirler. Ancak bizler, o tablonun içeresinde, bir yoketme makinesinin, halkın bir kesimine karşı planlı, sistematik ve bilinçli saldırılarılarını görüyoruz. O tablonun içersinde helikopterler, uçaklar, tanklar ve her türden ağır silahlar ile topluca öldürülmüş, cessedi parçalanmış, sokakta çürümeye terk edilmiş bebekler ve yaşlılar, silahsız masum insanlar görüyoruz. Onbilerce insan zorla evine kapatılıyor, açlık ve susuzluğa mahkum ediliyorlar. Kış kıyamet ortasında koca ilçelerin boşaltılarak, binlerin sürgüne zorlandığını açıkça seçebiliyoruz. Cizre, Silopi, Nusaybin, Varto ve Kürt halkının il ve ilçelerinde planlı, sistematik ve bilinçli şekilde katliamlar yapılıyor" dedi.

Bölgede insanlık suçu işlendiğini iddia eden Avukat Ayfer Kaplan, "Aylardır insanlarımıza karşı yürütülen saldırı ve savaş politikası, Cizre'de binaların bodrum katlarına sığınmış yaralı insanların topluca ve kimyasal silahlar ile katledilmesi, o kanlı tabloda acı bir şekilde yerini aldı. Bizler zulmün sahiplerini hatırlıyoruz. Size de unutturmayacağız. Kürt illerinde işlenen insanlığa karşı suçlara karşı ulusal ve uluslarası mekanizmalara yaptığımız başvurular devam etmektedir. Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, asker sivil tüm katliam sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından avukatlar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.