Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrupa’dan yük taşıma araçlarının satışı

Avrupa’dan yük taşıma araçlarının satışı

Motosikletler ortaya çıktığı ilk günden beri insanların en fazla ilgisini çekmiş olan araçlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Sunduğu pratik çözümler, konfor ve rahatlığı ile insanların tercih sebebi olan motosikletler, haliyle dünyada ve ülkemizde yıl içerisinde en fazla alım - satımı yapılan araçlardan.

  • Ege Postası
  • 26.02.2019 - 13:33

Durum böyle olunca da motosiklet satışlarında ikinci ellerin rolü oldukça büyük durumda. Biz de bu yazımızda ikinci el motosiklet alırken dikkat etmeniz gereken unsurları sizin için bir araya getirdik. İşte ikinci el motosiklet alırken dikkat edilmesi gereken noktalar;

1- Nereden Aldığınıza Dikkat Edin

İkinci el motosiklet alımındaki belki de en önemli nokta aracı aldığınız yer oluyor. Genellikle pek çok aceleci kararlar alarak bu detaya dikkat etmeden ilk gördüğü yerden motosiklet almaya çalışıyor ancak bu ciddi bir hata olarak son buluyor. Bu yüzden de alım yapacağınız yeri iyi seçmeniz gerekiyor aksi bir durumda kilometresi ile oynanmış, parçaları değiştirilmiş araçlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bu noktada ise Avrupa’nın lider araç sitelerinden olan Truck1 en büyük yardımcılarınızdan birisi olmaya aday. İkinci el motosiklet konusunda kullanıcıların rahatlıkla güvenebileceği alanlardan biri olan Truck1, onlarca farklı motosikleti bir araya getirmeyi başarıyor.

2- Ruhsatını ve Şaşisini Kontrol Edin

Motosiklet alırken birçok farklı detaya göz atıyoruz. Birçok insan motosikletin dışına bakıp güzel olduğuna karar verip satın alıyor. Fakat ruhsat numarası, şaşi numarası gibi birçok hukuki düzenlemenin tutup tutmadığını da incelemeniz de fayda var. Eğer bu aşamalarda ilerleyen dönemde bir sorun oluşursa da bu durum sizi zor durumda bırakabilir. ve uğraşmak istemeyeceğiniz sorunlarla baş başa kalabilirsiniz.

3- Parçaları Kontrol Edin

Motosiklet içinde birçok parça ve bunların hepsini teker teker kontrol etmek elbette imkansız. Ancak en azından belirli bazı noktaları mutlaka gözden geçirmenizde fayda var. Bunların başında ise motor bloğu geliyor. Motor bloğunda sorun olup olmadığını anlamanın en etkili yolu ise motor kısmındaki yağ sızıntılarından anlayabilirsiniz.

Motor bloğu kadar önemli olan bir diğer unsur da ön maşalar. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey ön maşaların eğik olmaması olacak. Bunun için maşaları elinizle de kontrol edebilirsiniz herhangi bir sallanma veya oynama varsa orada sıkıntı var demektir. Ön maşaların pahalı parçalar olduğu düşünüldüğü zamanda bu detay çok daha ön plana çıkıyor.

Son olarak ise debriyaj balatası ve abs kontrolünü sağlayabilirsiniz. Her iki durumda sürüş keyfinin artması açısından oldukça önemli. Ayrıca özellikle abs sisteminin tamirinin de pahalı olması da bu konuyu ön planda tutan detaylardan.

Debriyaj balatasını kontrol etmek için ise motosikleti üzerine binmeden çalıştırın ve debriyajı bırakmayın. Eğer buna rağmen motosiklet hareket ediyorsa debriyaj balatasından sıkıntı var demektir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.