Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atayün'e 2 yıl gecikmiş soru!

Atayün'e 2 yıl gecikmiş soru!

Atayün'e görevinden alındıktan 2 yıl sonra yaşanan dinleme olayınin sorulduğu ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 29.07.2014 - 16:15
DHA / RADİKAL - Selam örgütü' dosyasını hazırlayan polislere düzenlenen operasyonla ilgili sorgulama da eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'e görevinden alındıktan 2 yıl sonra yaşanan dinleme olayınin sorulduğu ortaya çıktı.
 'Selam örgütü' dosyasını hazırlayan polislere düzenlenen operasyonla ilgili sorgulama devam ediyor. Sorgulamada eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’e yöneltilen bir soru ise tartışmalara neden oldu.
Basına yansıyan haberlerde Baş bakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın 26 Kasım 2013'te Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, 28 Kasım 2013'te Filistin Başbakanı İsmail Haniye ve 3 Aralık 2013'te de Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile yaptığı görüşmelerin danışmanı Sefer Turan'ın telefonu üzerinden dinlendiği iddia edilmişti.
Edinilen bilgiye göre sorgu sırasında hakim İslam Çiçek, Yurt Atayün'e "23-26 ve 29 Kasım tarihlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı neden dinlediniz'" sorusunu yöneltti.
Atayün ile avukatı Sıddık Filiz, hakime bu soruya tepki gösterdi. Atayün’ün 8 Şubat 2012’de görevden alındığını hatırlatan avukat Filiz, “Olay, Atayün görevden alındıktan yaklaşık 2 sene sonra yaşanmış" dedi. Daha sonra avukatlar hakim İslam Çiçek’e bu soru üzerinden ‘dosyayı yeterince incelemediği konusunda eleştiriler yöneltti.
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında Hakim İslam Çiçek, Rıza Sarraf ve Bakan çocuklarına tahliye veren hakim olarak biliniyor. Hakim Çiçek, Facebook sayfasında yer alan Başbakan Erdoğan için açılan ‘uzun yaşa uzun adam’ sayfasına ait beğenisiyle de tepkiler almıştı.

ATAYÜN'DEN ERDOĞAN'A BRİFİNG İDDİASI
Hakim karşısına çıkan Yurt Atayün'ün "Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, tam tarihi hatırlamıyorum, beraberimde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğum görüşmede KCK operasyonları kapsamında suça karıştığı tespit edilen MİT mensupları hakkında dosya kapsamında bizzat şahsım brifing vermiştir" dediği öğrenildi.
22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan İstanbul Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün’ün, mahkemede verdiği ifadede tüm çalışmalarından üstlerinin haberi olduğunu söylediği öğrenildi.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nde hakim İslam Çiçek’in karşısına çıkan Yurt Atayün’ün, 7.5 saat süren ifadesinde 7 Şubat 2012 tarihinde yaşanan MİT krizine de değindiği belirtildi.
Sorgusunda, "Cumhuriyet Savcılığı ve kanunla teşekkül etmiş mahkemelerin yetki ve görevli hakimlerinin vermiş olduğu kararları uygulamışımdır" dediği kaydedilen Yurt Atayün’ün, görev yaptığı dönemde gerçekleşen Ergenekon, PKK/KCK gibi operasyonlar hakkında İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın bilgilendirildiğini söylediği öğrenildi.

'7 ŞUBAT MİT KRİZİNDEN BAŞBAKAN HABERDARDI’ İDDİASI
Atayün’ün, "PKK-KCK terör örgütü operasyonları ve kamuoyunda 7 Şubat krizi olarak adlandırılan çalışmalarda, suça karışan MİT görevlilerinin, yapmış oldukları operasyon kapsamında tespit edilen ihmalleri sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Çapkın tarafından arz edilmiştir" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

'BÜTÜN OPERASYONLAR BAŞBAKAN’A BİLDİRİLİRDİ’
Görev dönemimde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan bütün operasyonlar ile ilgili bilgilendirme notunun İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a verildiğini söylediği belirtilen Atayün’ün, "O da bu notları sayın Başbakan’a arz ederdi. Sayın Başbakanımızdan gelen perspektife göre çalışmalarımız hukuka uygun olarak savcılık talimatları ve mahkeme kararlarına göre yönetilirdi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, tam tarihi hatırlamıyorum, beraberimde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğum görüşmede KCK operasyonları kapsamında suça karıştığı tespit edilen MİT mensupları hakkında dosya kapsamında bizzat şahsım brifing vermiştir" dediği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.