Dolar 32,4909
%-0.15
Euro 34,9626
%0.38
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li eski Başkana 'Atatürk' davası: Müzedeki eylem mahkemelik etti

CHP'li eski Başkana "Atatürk" davası: Müzedeki eylem mahkemelik etti

CHP’de Kadın Kolları Eski Başkanı Özgün Utku, parti üyeleriyle birlikte 10 Kasım 2014 tarihinde Kordon’daki Atatürk Müzesi önünde gerçekleştirdiği eylem nedeniyle mahkemelik oldu. 3 yılı aşkın süredir tadilat çalışmaları bitmeyen müzeyle ilgili yaptığı basın açıklaması nedeniyle savcılığa sevk edilen ve kamu görevlisine hakaretten hapis istemi ile yargılanacağı davanın ilk duruşması Pazartesi günü Bayraklı Adliyesi 14’üncü Asliye Mahkemesi’nde görülecek. CHP'li eski Başkana "Atatürk" davası

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 15:50
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tadilata girdiği 2011 yılından bu yana çalışmalar henüz tamamlanmayan ve açılış tarihine art arda gelen erteleme kararları ile çeşitli tartışmalar yaratan, İzmirlilerden de büyük tepki gören Atatürk Müzesi’ndeki süreç CHP’li eski başkanın başını yaktı. Geçtiğimiz 10 Kasım tarihinde parti üyesi kadınlarla müze önünde gerçekleştirdiği basın açıklaması nedeniyle mahkemeye çıkacak olan Kadın Kolları Eski Başkanı Özgün Utku, kamu görevlisine hakaret suçlaması ile Pazartesi günü hakim karşısına çıkacak. 

ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKTI, BAŞINA GELMEDİK KALMADI

CHP’de Kadın Kolları Eski Başkanı Özgün Utku’nun sonucu merakla beklenen Atatürk Müzesi soruşturmasında süreç belli oldu. Tadilata girdiği günden bu yana açılışı defalarca ertelenen ve sayısız sivil toplum örgütünün eylemlerine sahne olan tarihi müze önünde partililerle gerçekleştirdiği basın açıklaması nedeniyle savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen ve davalık olan Özgün Utku hapis istemi ile yargılanacak. Savcılık tarafından açılan soruşturmada, İzmir Valisi Mustafa Toprak’a yönelik hakarete azmettirme suçlaması yöneltilen Utku’nun bir yıldan iki yıla kadar hapsi veya adli para cezasına çarptırılması istendi.


2 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Özgün Utku, müzeyle ilgili kriz yaratan tadilat süreci ve açılış tarihine gelen ertelemelere dikkat çekmek amacı ile siyahlar giyerek düzenledikleri eylem nedeniyle 27 Nisan 2015 tarihinde görülecek davanın ilk duruşmasında kamu görevlisine hakaret suçlaması nedeniyle hakim karşısına çıkacak. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın şikayetçi olduğu ve saat 10:00’da Bayraklı Adliyesi 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davada beraat istemesi beklenen Utku’ya çeşitli sivil toplum örgütleri ve partililerin de destek vermesi bekleniyor.

BASIN AÇIKLAMASI MAHKEMELİK ETTİ

Partisinde İl Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptığı dönemde düzenledikleri basın açıklamasıyla ilgili İzmir Valiliği’nden gerekli izinleri alan ve müze önünde toplanan yaklaşık yüz kadar partili ve vatandaşlar ile oturma eylemi de yapan CHP’li Özgün Utku daha sonra şüpheli sıfatı ile çağrıldığı emniyete giderek ifade vermişti. Yaptıkları basın açıklamasında Kültür Ve Turizm bakanlığı ile İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan gelen açıklamalara tepki gösteren Utku, müzenin açılışıyla ilgili verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, ardı ardına gelen “Bugün 10 Kasım 2014, müze açık m? Sizin de zaman zaman “Yalancı Çoban” masalını hatırladığınız oluyor mu'” demişti. Geçtiğimiz aylarda Utku’nun eylemde dile getirdiği bu sözler ve protesto sırasındaki yuhalamalar nedeniyle İzmir Valisi Mustafa Toprak’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmıştı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.