Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk tartışmasının odağındaki isim konuştu: Olay tamamen tesadüf

Atatürk tartışmasının odağındaki isim konuştu: Olay tamamen tesadüf

İzmir siyasetinde Atatürk fotoğrafı üzerine AK Parti bayrağı asıldığı iddiası tartışması devam ediyor. AK Parti ve CHP cephesinden karşılıklı sert demeçlerin gelmesine neden olan fotoğrafın çekildiği büronun sahibi Ali Yadık’tan açıklama geldi. Atatürk tartışmasının odağındaki isim olayı anlattı

  • Ege Postası
  • 01.10.2015 - 17:32
Ulaştıma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ın Torbalı ziyareti sırasında kamuoyuna yansıyan ve medayada geniş yankı bulan Atatürk fotoğrafını üzeri AK Parti bayrağıyla kapatıldı iddiası CHP’li vekillerin birbiri ardına yaptıkları eleştirilerle tam gaz sürerken; Fotoğrafın çekildiği büronun sahibi Ali Yadık’tan açıklama geldi.
 
ÖZKAN'A SERT SÖZLER
Ali Yadık kendisine ait Facebook adresinden sert bir açıklama yaparak tartışmaya dahil oldu. Yadık, “Sayin Tuncay Özkan Atatürk üzerinden yalan siyaset yapmayi bırak sizin Atatürkçülüğünüz hep laftaıdır bizim Atatürkçülüğümüz Halka, Ülkeye hizmettir. Eserler birakmaktır !!! Paylasımın tarihine bir kere bak yüzün kızarsın utanmanız varsa tabi !!!” ifadelerini kullandı.

BİLEREK YAPILMADI TAMAMEN TESADÜF
Olayın nasıl geliştiğini anlatan Yadık, Çalışanlarından birisi Binali Yıldırım’ın geleceğini duyduğunda masanın üzerinde duran AK Parti bayrağını kaldırıp oraya asmış. Bilerek yapılmış bir durum değil, tesadüf. Üzerinde bayrağın bulunduğu çerçevede Osmanlı Tuğra’sı var. Bu konuda da MHP’lisinden tutun CHP’lisine kadar birçok görgü var. O tuğra 7 yıldır bu büro da asılı. Zaten eski tarihlere ait çekilmiş fotoğraflarım da da bunları görmeniz mümkün” dedi.
Atatürkçülük anlayışlarını  halka hizmet olduğunu belirten Yadık, “Türkiye,  AK Parti iktidarı döneminde halka yönelik birçok yatırım gördü. Atatürk’ün ardından ülkeye yatırım yapan, onun izinden giden tek iktidar AK Parti oldu.” Dedi.

BİNALİ YILDIRIM’A ÖVGÜ
Binali Yıldırım ve AK Parti’nin bir diğer adayı Atilla Kaya’ya da övgüler yağdıran Yadık, “Binali Yıldırım’a karşı bu yapılanlar tamamen onu yıpratma projesidir. Sayın bakanımız bu ülkeye, İzmir’e yaptıkları ile cevap verdi nasıl Atatürkçülük yapılacağına dair… İzmir’de sayın bakanımız Yıldırım’ın öncülüğünde AK Parti bambaşka bir sayfa açtı. Atilla Kaya’da bu temiz sayfanın en başında 2. sıradan milletvekili adayı oldu. Torbalı halkının partili partisiz kendi evladı Atilla Kaya’ya sahip çıkması gerekiyor” dedi.
 
ATATÜRK YAŞASAYDI AK PARTİ’YE OY VERMEK İSTERDİ
Yadık,  “Bakın biz hizmetle rakamla, vatandaşı düşünerek Atatürkçülük yapıyoruz. Peki sizin Atatürkçülüğünüz nası? Atatürk şu anda hayatta olsa 'Ben 73 milyonu muassır medeniyete ulaştırmak isteyen partiye oy vermek isterim' derdi ve başarımızdan dolayı hem tebrik eder, hem de görev almak istese AK Parti'nin saflarında yer almayı kendini layık görürdü” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.