Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ataol Behramoğlu’nun 50. sanat yılı İzmir’de kutlanıyor

Ataol Behramoğlu’nun 50. sanat yılı İzmir’de kutlanıyor

Baharı birbirinden renkli kültür-sanat etkinlikleriyle karşılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayını ünlü şair Ataol Behramoğlu’nun 50. sanat yılı kutlama programı ve iki konserle uğurluyor. 50. sanat yılı İzmir’de kutlanıyor

  • Ege Postası
  • 25.04.2015 - 09:16
Nisan ayında çok sayıda konser, sergi ve etkinlikle İzmirliler’i buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayın son günlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde etnik müzik grubu olan Morgenland All Star Band ile İzmir Sanat’ta Tamer Temel Quarted grubu konserlerine ev sahipliği yapacak. Ünlü şair Ataol Behramloğlu’nun 50. sanat yılı da şairin katıldığı bir programla kutlanacak. 
Ataol Behramoğlu’nun 50. sanat yılı kutlaması, 28 Nisan Salı günü akşamı,  “İzmir Şiire Yakışıyor” isimli programla gerçekleştirilecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak etkinliğin sunuculuğunu Altan Gördüm ile Kıvılcım Erdem Karadayı üstlenirken, dostları Ünal Ersözlü, Hidayet Karakuş, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu, Yılmaz Mızrak, ve Hüseyin Yurttaş Ataol Behramoğlu’nun şiirlerini okuyacak. Prof. Dr. Kemal Kocabaş, “Aydınlanmanın Sesi Ataol Behramoğlu” başlığı ile bir açılış konuşması yapacak. Şairin belgeselinin de yer alacağı programda Düş Gezginleri, Erhan Doğan, Sofia Nizharadze, Haluk Çetin, Evrim Keskin Özgülgen, Nilüfer Akdoğu, Nur Öymen Arslan ve Ece Özaktuğ, ünlü şairin şiirlerinden uyarlanan şarkıları seslendirecek. Halka açık ücretsiz etkinlik dünya şairlerinden mesajlarla son bulacak. 
 
Aynı günde iki konser birden
29 Nisan Çarşamba akşamı İzmirli sanatseverler, Morgenland All Star Band grubu ile bir araya gelecek. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’daki konserde Perhat Khaliq, İbrahim Keivo ile Dima Orsho vokalde, Kinan Azmeh klarnette, Frederik Köster trompette, Salman Gambarov piyanoda, Moslem Rahal neyde, Ziya Güçkan kemanda, Rony Barak perküsyonda, Andreas Müler basta, Joachim Dölker davulda sahne alacak. Grupta farklı ülkelerden farklı tarzlara sahip sanatçılar, uzun yıllar unutulmayacak bir etnik müzik ziyafeti verecek. Saat 20.00’deki konserin biletleri tam 15, öğrenci ise 7.5 TL. 


Aynı akşam saat 20.30’da ise  İzmir Sanat’ta da Tamer Temel Quarted grubunun konseri gerçekleşecek. Saksafonda Tamer Temel, piyanoda Serkan Özyılmaz, Davulda Cem Aksel, kontrbasta Matt Hall müzikseverlerle buluşacak. Konserin biletleri 1 TL’den satışa sunuluyor. AASSM ve İzmir Sanat konserlerinin biletleri www.aassm.org.tr ile www.izmir.bel.tr/Kultursanat adreslerinden ya da AASSM, İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezleri’nden temin edilebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.