Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ata'nın büstünü açıp, fidan diktiler

Ata'nın büstünü açıp, fidan diktiler

İzmir'in Dikili ilçesi Salihleraltı Mahallesi'nde, Türkiye Öğretmenler Yapı Kooperatifi (TÖYKO) sitesi sakinleri tarafından yaptırılan Atatürk büstü törenle açıldı. Törende ayrıca vatandaşlar tarafından fidan dikimi yapıldı.

  • Ege Postası
  • 05.11.2017 - 16:38

Salihleraltı Mahallesi TÖYKO Sitesi önüne dikilen Atatürk büstünün açılışı nedeniyle düzenlenen törene, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Dikili Şube Başkanı Ahmet Tutan, Ankara Kargo Bölge Müdürü Erkan Doğan, TÖYKO Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Orallı, muhtarlar ve site sakinleri katıldı. Törende konuşan CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener;  "Son günlerde ülkenin muhtelif yerlerinde, ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün büst ve heykellerine yönelik saldırıların olduğunu görüyoruz. Bu saldırıyı kabul etmemiz ya da geçiştirmemiz mümkün değildir. Bu saldırıların sistemli, çalışılarak hazırlanmış saldırılar olduğunu düşünüyoruz. Burada hedef Atatürk değildir. Asıl amaç, Atatürk'ün nezdinde Türk milletini ve devletini ayakta tutan, Cumhuriyet'in temel değerleridir. Bugün burada yapılan bu saldırılara karşı verilmiş en anlamlı cevaptır" dedi.

ADD Dikili Şube Başkanı Ahmet Tutan ise "Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan aydınlık yarınlara çıkabilmek için çok çalışmayız. Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerini daha iyi anlamalı ve gösterdiği hedeflere ulaşmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından TÖYKO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Orallı, CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Tutan ile birlikte büstün açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası ise site sakinlerinden Ercan Doğan tarafından merhum abisi öğretmen Turali Doğan adına getirilen 550 adet fidanın dikimi gerçekleştirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.