Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aşık Kul Ahmet'in memleketine heykeli dikildi

Aşık Kul Ahmet'in memleketine heykeli dikildi

Halk ozanı Aşık Kul Ahmet'in memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine heykeli dikildi. Asıl adı Ahmet Kartalkanat olan halk ozanı Aşık Kul Ahmet'in heykeli, Nurettin Aydın Mahallesi'ne dikildi. Açılışa, CHP Gaziantep Milletvekili...

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 11:03
Halk ozanı Aşık Kul Ahmet'in memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine heykeli dikildi.

Asıl adı Ahmet Kartalkanat olan halk ozanı Aşık Kul Ahmet'in heykeli, Nurettin Aydın Mahallesi'ne dikildi. Açılışa, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara Aşık Kul Ahmet'in çocukları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Dalkara, aslen Bozlar kasabasından olan ve halk arasında Aşık Kul Ahmet olarak tanınan sanatçının geride bıraktığı pek çok eserle gündeme geldiğini belirterek Pazarcık adına sahip çıkma adına sanatçının heykelinin dikildiğini belirtti.

    AŞIK KUL AHMET KİMDİR'

    Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Bozlar köyünde 1932’de doğmuştur. Eğitim görmemiştir. Babası ve dedesinin çalıp söylemelerinden etkilenir. Köylüsü Hasan ustadan saz dersleri alarak 15 yaşında saza başlar. Sanatçının 'Neyleyim dünyayı', 'Seher yeli', 'Kul Ahmet', 'Kula ben', 'Oynar' gibi pek çok eserleri mevcuttur. Sanatçının bir çok eserleri Avrupa'da ödül almış ve çeşitli sanatçılar tarafından yorumlanarak günümüze kadar aktarılmıştır. 16 Temmuz 1996 tarihinde hayatını kaybeden Kul Ahmet, Ankara Hacıbayram Camii'nde kılınan öğle namazından sonra, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.