Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aşçılıktan Heykeltıraşlığa

Aşçılıktan Heykeltıraşlığa

BALIKESİRLİ aşçı Yaşar Gündoğdu, çalıştığı turistik tesislerde tereyağdan yaptığı heykellerdeki hünerini, alçı taşı, granit, mermer ve ytong gibi taşlara taşıyarak heykel ve rölyef sergisi açtı.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 12:26
 BALIKESİR - Beş çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak Balıkesir’in Dallımandıra Köyü’nde dünyaya gelen 61 yaşındaki Yaşar Gündoğdu’nun hayatı, 13 yaşındayken babasını kaybetmesiyle değişti. Evin tek erkek çocuğu olan Gündoğdu, ilkokuldan sonrda öğrenimine devam edemeyip bir lokantada çalışmaya başladı. Askere gidene kadar lokantanın değişik bölümlerinde çalışan Gündoğdu, iyi bir aşçı oldu. Askerden döndükten sonra mesleğini Edremit Körfezi’ndeki turistik otel ve restoranlarda çalışarak sürdüren evli ve 3 çocuk babası Gündoğdu, açık büfelerde kullandıkları heykelleri tereyağı ve margarinle kaplayarak süslemeler yapmaya başladı. Yağ helkeltraşlığını da kısa sürede öğrenen Gündoğdu, emekli olduktan sonra bu konudaki hünerini granit, alçı taşı, mermer ve gazbeton olarak bilinen çok gözenekli bir taş olan ytong’dan gerçek heykel ve rölyefler yapmaya başladı. 3.5 yıldır yaptığı eserler evinin deposunu doldurunca Gündoğdu, Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde bir sergi açtı. Açılışına, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Soykan, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Bengisu, Balıkesir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ercan Tığ’ın da katıldığı sergide Gündoğdu, toplam 30 heykel ve rölyef eserine yer verdi.


Hiçbir eğitim almadığını, tamamen amatör olarak heykel ve rölyef yaptığını belirten Gündoğdu, "Keşke eğitim alabilseydim. 3.5 yıldır emek vererek yaptığım bu heykeller o zaman çok daha güzel olabilirdi. Hedefim, heykellerimi daha değişik ölçü ve çeşitlilikte yapıp, çoğaltarak büyük şehirlerde de sergiler açmak. Yaptığım eserlerle gurur duyuyorum" dedi. Sergi, 30 Mart’a kadar gezilebilecek.(DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.