Dolar 32,2424
%0
Euro 34,8122
%0.39
Altın 2.419,020
%1.08
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Artemis Kutsal Yolu'nda ilk yürüyüş 3 Mayıs'ta

Artemis Kutsal Yolu'nda ilk yürüyüş 3 Mayıs'ta

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nin ilk kültür rotası olma özelliğini taşıyan 'Artemis Kutsal Yolu'ndaki ilk yürüyüşün, 3 Mayıs pazar günü gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2015 - 11:10
Selçuk'taki Artemis Tapınağı'ndan başlayıp, Aydın'ın Ortaklar İlçesi'ndeki Magnesia Antik Kenti'ndeki Artemis Tapınağı'nda son bulan 30 kilometrelik Artemis Kutsal Yolu, kültür yolu kaşifleri, dağcılar ve dogğaseverlerin şimdiden dikkatini çekmeye başladı. Selçuk Belediyesi, Zirve Dağcılık Kulübü, Selçuk Ticaret Odası ve Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun katkısıyla hayata geçirilen Artemis Kutsal Yolu'nda 3 Mayıs Pazar günü saat 09.00'da başlayacak ilk yürüyüşe Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı ve Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESO) Başkan Vekili Özgür Aydoğan rehberlik edecek. Atatürkçü Düşünce Derneği Ahmet Ferahlı Parkı'nda toplanacak doğaseverler, rotanın ilk etabını yürüyerek yolun açılışını yapacak. Yürüyüş sonunda katılımcılardan isteyeler çay içip, köy lokantasında yemek yerken, isteyenlerde Çamlık Lokomotif Müzesi'ni gezebilecek. 

Yürüyüşe rehberlik yapacak olan Özgür Aydoğan başta Selçuk ve çevresi olmak üzere bölgedeki bütün kültür, doğa ve tarih meraklılarını etkinliklerine beklediğini belirtip, "Selçuk Ticaret Odası'nın katkısı ile gerçekleşen ve rotamızın başlangıç noktasında bulunacak olan tanıtıcı tabela çok yakında monte edilmiş olacak. İngilizce ve Türkçe broşürler ise şimdiden başta fuarlar olmak üzere heryerde dağıtılmaya başlandı. 03 Mayıs'taki yürüyüş ile hem açılış yapmış hem de rotamızın eksik kalan işaretlemelerini tamamlamış olacağız. İlçemiz için bir ilk olan bu rotayı hep birlikte tanıtacağız. İlçe turizmine ve esnafımıza önemli katkı sunacağına inandığımız Artemis kutsal Yolu yürüyüşü sırasında baharın güzelliğine ilçemizin zengin coğrafyası da katılınca keyifli bir etkinlik olacağını düşünüyorum" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.