Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan: 'Bir daha olursa referanduma giderim!'

Arslan: 'Bir daha olursa referanduma giderim!'

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, katıldığı bir radyo programında hafta başında yaşanan işçi krizi ve muhalif tavır sergileyen CHP’li meclis üyelerine yönelik açıklamada bulundu. Arslan, yaşanan işçi eylemi sonrası çıkardığı 13 işçiyi, işçilerin ailelerini düşünerek geri aldığını belirtti, “Bundan sonraki süreçte bir daha böyle bir şey olursa referanduma gideceğim. Mahallelere sandık kuracağım. İşçileri geri al derlerse geri alacağım” dedi.Arslan, CHP’li muhalif meclis üyelerine yönelik partinin üst organlarına seslendi.

  • Ege Postası
  • 29.08.2014 - 20:26
EGE POSTASI - Yerel seçimlerde CHP’den Çiğli Belediye Başkanı seçilen Hasan Arslan, belediyede yaşanan işçi krizleri ve partilisi bazı meclis üyelerinin muhalif tutumları nedeniyle hareketli günler geçiriyor.Arslan, katıldığı radyo programında hafta başında gerçekleşen işçi eylemi,13 işçinin çıkarılması ve ardından geri alınmalarında yaşanan detayları anlattı. Arslan, kendisine muhalif tutum sergileyen bazı CHP’li meclis üyelerine yönelikte partinin üst organlarına mesaj gönderdi.

Arslan’ın konuşmasında öne çıkan konuşmalar şöyle;
 
KİMSE DOLANDIRDI DİYEMEZ
Beni siyasi polemiklere çekmeye çalışıyorlar. Ben konuşmayacağım.İşim gücüm var. Sanal ortamda hakkımda bir çok şey yazıyorlar. Çiğliler beni tanıyorlar. Kimse çıkıp "Arslan beni dolandırdı" diyemez. Kimse "çek verdi karşılıksız" diyemez. Bankacı "kredi çekti ödemedi" diyemez.Bu yapımla hizmet etmek istiyorum. Çiğli’ye 5 yıl dolu dolu hizmet etmek istiyorum.

BİRİLERİ ÇİĞLİYİ KARIŞTIRIYOR
Dört buçuk ay biriken maaşlarını ödedik işçinin... 5 aydır işçiler maaşlarını tıkır tıkır alıyor. İş barışı noktasında belediyede çalışan emekçi kardeşlerin alacaklarını ödeyelim onlarda ilçeye hizmet etsin derdindeyiz. Tüm bunlara rağmen, ÇİĞBEL’i ihaleye sokmamıza ve işi almamıza rağmen bir bakıyoruz ki birileri Çiğli’yi karıştırıyor. Bu olayı kınıyorum.

KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIM
Bugünden 5 yıl sonrasının çalışmalarını yapanlar var. 5 yıl sonra vatandaşın “Başkan güzel işler yaptın helal olsun” demeleri benim için önemli ama hem benim partimden hem de muhalefetten isimler var karşımda. Ne yaptım ben…Çaldım mı…Neyi eksik yaptım. İşçilerin alacaklarını ödemişim. Haftada iki kez çöp eylemi yapılıyordu. Şimdi çöp eylemleri yapılmıyor. Tüm bunlar olurken işçi eylemleri yaptırıp hizmeti engelleyelim derdinde olanlar var. Bu hesapları yapanların kursaklarında bırakacağım.
 
İŞÇİLERİ GERİ ALDIM ÇÜNKÜ
İşçi arkadaşları süreçte rahatlatmama rağmen hafta başında “eylem kararı” alındı. Şantiyeye gittim. Ne oldu dedim. Temsilci arkadaşlar işe çıkılmamasını istemiş. Aslında işyerimizde yetkili sendika yok. Biz DİSK’e Genel İş’e Saygımızdan yetkisiz olan sendikanın daha önceki temsilcilerini temsilci olarak görüyoruz. Sorunlarını dinliyoruz. Saygımızdan kusur etmiyoruz. Temsilcilerin yetkisi olmamasına rağmen bana haber vermeden görüşme yapmadan işe çıkmıyoruz demek yanlış. İşçi arkadaşların benle bir araya gelmesini bile engellediler. Birileri ele başlılık yapıp iş barışını bozmaya çalıştılar.Protesto ettiler hak etmeme rağmen.Benim yapacağım bir tek şey kalmıştı. Herkes kafasına göre davranıp bir çalışmanın içine giremezdi. Temsilcinin kafasına buyruk hareket etmesi doğru değil. Yeniçeri Ocağı mantığı doğru değil. Bende 13 kişinin işine son verdim. Birileri hizmetin önüne geçmek istiyorsa ben de yaptırım uygularım. Ne oldu DİSK Genel Başkanı, Genel-İŞ’in temsilcileri milletvekilleri geldi görüştü. Hata yaptılar biz bunları geri alalım dediler. Sosyal demokrat bir belediye başkanıyım. İçim cızladı tabi ki.. Ama bana karşı çalışana yaptırım yaptım. Kararımdan vazgeçtim. Geriye dönüş yaptık. Yanlış yapan işçiler için değil. Onların çolukları çocukları için yaptım. Ben duyarlılığı gösterdim.Hepsine söyledim. Bundan sonra disiplin istiyorum.

REFERANDUMA GİDERİM
Ben emekçinin yanındayım. Çalışan işçi istiyorum.Gölgede yatıp parkını sulamayan işçi istemiyorum. Vatandaş belediye başkanıyla çalışanıyla hepsi hizmet için yarışıyor desin.  Ben bu eylemi anlatacağım dedim ve anlatıyorum. Bundan sonraki süreçte bir daha böyle bir şey olursa referanduma gideceğim. Mahallelere sandık kuracağım. İşçileri geri al derlerse geri alacağım. 

PARTİMİN ÜST ORGANLARI DUR DESİN
Partimin üst organlarına sesleniyorum. Ben siyasi kulvara girmek istemiyorum. Partimin iç işleriyle uğraşmak istemiyorum. O yüzden bana zarar vermek isteyen kim olursa olsun ister partimin yöneticisi ister belediye meclis üyesi onlara dur desinler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.