Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arınç Demirtaş'ı sert sözlerle eleştirdi

Arınç Demirtaş'ı sert sözlerle eleştirdi

HÜKÜMET Sözcüsü Bülent Arınç, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sert sözlerle eleştirerek, “Çözüm sürecine ne kadar engel çıkarıldıysa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaş’tır” dedi. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Arınç, şunları söyledi:

  • Ege Postası
  • 02.03.2015 - 21:43
İKİ YIL ÖNCE DE ÖCALAN’IN MESAJI OKUNMUŞTU
“Geçtiğimiz cumartesi günü HDP milletvekilleri ve sayın bakanların bulunduğu 10 maddelik açıklama yaptı. Özeti şudur bahar aylarında PKK kongresini toplayıp silah bırakacaktır. Bunların açıklanması bu süreçte önemli bir aşamadır. 2013 yılının nevruzunda da buna benzer Öcalan’ın mesajı milletvekilleri tarafından okunmuştu. Çekilme sürecinin olacağı ifade edilmişti. 2 yılın ardından böyle bir aşamaya gelindi. 2 yıllık bir gecikme var. Maalesef silahları ellerinden bırakmadılar. Silah bizim için güçtür, bırakmayacağız dediler. Büyük bir terör olayları olmadı. Ama bunun yanında kamu güvenliğini bozan başka olaylar yaşanmaya başladı. Kobani bahane edilerek terör benzeri olaylar yaşandı. Sayın Başbakanımız da söyledi, çözüm süreci için bunlara göz yumulamaz. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Ben de bu kararlılığı temsil ediyorum.

HDP BİZİM PARTNERİMİZ
HDP legal bir partidir. Çözüm sürecinde bizim partnerimizdir. Partnerimizle iyi ilişkiler kurmayı arzu ederiz. HDP milletvekillerinin pek çoğu ile de iyi arkadaşlık ilişkilerimizin olduğunu herkes bilmelidir. 6 yıldan bu yana çözüm sürecini en çok savunanlardan biriyim. Ama birilerinin beklediği ve umut ettiği gibi çözüm süreci çözülme süreci değildir. Bugüne kadar HDP’li milletvekillerinin hiçbiri beni çözüm sürecini engellemekle itham etmedi.

DEMİRTAŞ İYİ NİYETLİ DEĞİL
Dolmabahçe’de yapılan açıklamada bulunan 3 HDP’li vekile teşekkür ediyorum. Onlar samimi olarak çaba sarf etmekte. İmralı’ya da görüşmeye gidiyorlar. Görüşmeye gidip de bir daha gidemeyenler var. Çok özel bilgilere sahip bir insanım ben. 6-7 olaylarının ardından Sayın Demirtaş’ın tutumunu da eleştirmiştim. Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın.

ÇÖZÜM SÜRECİNE ENGEL ÇIKARTAN DEMİRTAŞ’TIR
Bana ulaşan bilgilerin gerçekliğini çok iyi bildiğim için söylüyorum. O şimdi önümüzdeki seçimler için iyi bir proje olarak görüyor. Bu proje sadece Demirtaş’ın şahsında değil içinde kızıl yıldızı barındıran Vatan Partisi’ni de barındıran bir kısmı vardır. Düşünebiliyor musunuz milli görüşün içinde yer alan birisi Perinçek’le birlikte Esad’ı ziyarete gidiyor. Çözüm sürecine ne kadar engel çıkarıldıysa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaş’tır

BİZE GELEN İLK METİN YÜZDE 60 DEĞİŞTİ
Hatip Dicle’ye, Leyla Zana’ya teşekkür borcumuz var. Benim eleştirilerim Demirtaş’ın şahsında olduysa bunun sebepleri vardır. Bunları derinleştirmenin anlamı yok. 4 Şubat’ta açıklanması gereken bu 10 madde neden 24 Şubat’ta açıklandı. Benim eleştirdiğim konu cumartesi günü okunan metin değildir. Açıklanan metin değiştirilmiş metindir. Bu metin bize farklı yollardan ulaştırılmıştı ve kabul edemeyeceğimiz şeyler vardı. İtiraz ettik bunun üzerine turizm gelişti maşallah. Bir kısmı apar topar İmralı’ya gitti, kimi Kandil’e. 20 gün böyle geçti. Bizim önümüze gelen ve kabul edilmesi gereken metin okunan metin değildir. 4’ünde bu metni kabul etmiş olsaydın ben bunların hiçbirini söylemiş olmazdım. Metnin yüzde 60’ı değişti.

PERVİN BULDAN’A ALEYKÜMSELAM
(HDP milletvekili Pervin Buldan’ın twitter’dan Arınç’a selam göndermesi) Sayın Buldan bana selam gönderiyor. Ben de buradan aleykümselam diyorum. Bu işlerin bu noktaya gelmesinde samimi katkıları olmuştur. Benim eleştirdiğim konu cumartesi okunan konu değildir. Ben çok şükür ilkeli kararlı siyaset yapmayı seven bir insanım. Ne Demirtaş ne Buldan 4 Şubat’ta önümüze getirilen metin bu değil diyorsa benim sözlerim de o derece haklıdır.

KOALİSYONA DESTEĞİMİZ SINIRLI

(Musul Valisi’nin Türkiye IŞİD ile savaşa katılacak açıklaması) Maalesef Musul DEAŞ’ın işgali altında. Biz DEAŞ’a karşı 60’tan fazla ülkenin desteklediği koalisyonda destekçiyiz. Bunun sınırlı olduğunu söylemek isterim. Eğer DEAŞ’a karşı böyle bir koalisyon hareket edecek ve sonuç alacaksa sadece havadan yapılacak operasyonlarla netice almak mümkün değil. Türkiye daha kapsamlı kara harekatının gerekli olduğunu ifade ediyor. Biz daha ne kadar milyonları kabul edebiliriz. O yüzden güvenli hava sahasının olmazsa olmazı olduğunu koalisyon da çok iyi biliyor.” (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.