Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arda Uskan hayatını kaybetti

Arda Uskan hayatını kaybetti

70'li yıllardan beri Türkiye'de yazılı ve görsel basındaki pek çok noktada çalışan ve son olarak Takvim gazetesinde yazmaya devam eden gazeteci Arda Uskan hayatını kaybetti.

  • Ege Postası
  • 28.08.2014 - 16:48
Türkiye’nin son 40 yılında pek çok önemli gazete ve televizyon kanalında görev yapan usta gazeteci Arda Uskan, uzunca bir süredir mücadele ettiği karaciğer yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. 80’li yıllarda cesur haberleriyle gündem yaratan Nokta dergisinin yayın yönetmeni olan Arda Uskan'ın cenazesi, yarın öğlen Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. 

1947 yılında İstanbul’da doğan Arda Uskan, gazeteciliğe 1970 yılında Milliyet gazetesinde stajyer olarak başladı. Müzik ve sinemayla da yakından ilgilenen Uskan, bir ara sinemacılık yapmak için gazeteciliği de bıraktı ve iki film ile pek çok fotoroman çekti. Medyaya geri döndükten sonra, 1982’de Gelişim Yayınları’na girdi ve "Nokta" dergisinin ilk sayısından itibaren Ercan Arıklı'yla birlikte çalıştı. Bir yıl sonra derginin yayın yönetmeni oldu. 80’li yılların antidemokratik ortamında cesur bir habercilik çizgisi izleyen Nokta, kısa sürede ülkenin en önemli haber dergisi haline gelirken, Uskan da 8 yıl boyunca bu derginin genel yayın yönetmenliğini sürdürdü. 

Türkiye’nin ilk özel televizyon kanalı olan Star TV’nin ilk haber müdürü oldu. Kanal 6’nın kuruluşunda yer aldı ve bu kanalın da haber müdürü olarak görev yaptı. 1995 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte “özel haber ekibi” olarak ATV’ye geçti. Daha sonra aynı kanalda program yapımcısı olarak çalıştı. Böylece ilk üç özel televizyonun kuruluşunda yer aldı. 

2000 yılında yazılı basına Radikal ile dönen Uskan, bir süre gazetemizde köşe yazıları kaleme aldı. Daha sonra Aktüel dergisi, Vatan gazetesi ve Haftalık dergisinde çeşitli görevlerde bulunan Uskan son olarak Takvim gazetesinde köşe yazıları yazıyordu. (RADİKAL)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.