Dolar 32,2629
%0
Euro 35,0760
%0.27
Altın 2.462,080
%0.65
Bist-100 10.156,00
%-0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arazi tartışmasına Başkan Arda yanıt verdi: Kimseye peşkeş çekmiyoruz

Arazi tartışmasına Başkan Arda yanıt verdi: Kimseye peşkeş çekmiyoruz

Belediyenin vergi borçlarına karşılık hazineye devredilmesi istenen araziler hakkında yaşanan tartışmaya Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda açıklık getirdi. Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan Arda “Gerçekleşmesini istediğimiz devir işlemi masumdur. Biz arazilerimizi kimseye peşkeş çekmiyoruz” dedi. Başkan Arda: Arazilerimizi kimseye peşkeş çekmiyoruz

  • Ege Postası
  • 05.03.2020 - 14:43

OZAN GÜMÜŞ/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi’nin vergi dairesine olan borçlarıyla ilgili söz konusu olan ve bu borçlara mahsuben hazineye devredilmesi istenen araziler hakkında çıkan tartışmaya Başkan Arda noktayı koydu. Arazilerle ilgili Belediye Başkanı Arda’ya veryansın eden AK Partili Grup Başkanvekili Uğur Atmaca’nın sözlerinde “dezenformasyon” yapıldığını açıklayan Arda, “Mülkiyeti bize ait yerler var. Burada bir dezenformasyon yapılıyor. Bu arsalar boş arsa değil, hepsinin üzerinde cami var, birinde de hastane var. Bunların toprakları bize ait. Mülkiyeti bize ait bu arazileri, konuyla ilgili bilirkişinin arsalarımıza belirlediği değer tutarında vergi borcumuzdan düşülmesini istiyoruz” diye konuştu.

ARAZİLERİ PEŞKEŞ ÇEKMİYORUZ

İmar planlarında ibadet yeri olarak belirlenen arsaların kimseye peşkeş çekilmediğini dile getiren Arda, camilerin hali hazırda halkın kullanımında olduğunu ve istenen devir işleminin son derece masum olduğunu ifade etti. “İmar planlamasında ibadet yeri olarak belirlenen yerleri bir başka üçüncü kişiye satmıyoruz ya da peşkeş çekmiyoruz, belediyeye ait yerlerimizi har vurup harman savurmuyoruz. Artmakta olan vergi borçlarımıza mahsuben bu arazilerin mülkiyet hakkını devletimize bırakıyoruz. Caminin yapıldığı bir araziyi zaten başka bir amaçla kullanamayız. Camilerimiz zaten halkın kullanımında, bu talebimiz uygun görülürse belediyemizin borçları ödenmiş olacak” ifadelerini kullanan Arda, konunun manipüle edildiğini ve durumun siyaseten şık olmadığını belirtti.

BORCU OLMAYAN BİR BELEDİYE

Vergi dairesinin sürekli olarak kendilerini sıkıştırdıklarına vurgu yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda konuşmasına şöyle devam etti: “Vergi borçlarımızı azaltmak için böyle bir formül uyguluyorum. Son derece basit olan bu formülün neresi sakıncal? Camiyi boşaltın, çıkın oradan demiyorum ki, ben de müftü torunuyum. Vergi dairesi bizi sürekli sıkıştırıyor; varlıklarımıza, araçlarımıza haciz koyuyor. İstediğimiz devir işlemi masum bir mahsuplaşmadır, borcu olmayan bir belediye yaratmaya çalışıyoruz. Hiçbir yeri değerinin altında bir başkasına vermiyoruz.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.