Dolar 32,4329
%0.07
Euro 34,4444
%-0.14
Altın 2.488,300
%0.21
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Antakya Medeniyetler Korosu, Kadifekale surlarında 'Barış' için söyledi

Antakya Medeniyetler Korosu, Kadifekale surlarında 'Barış' için söyledi

Barışın sesini müzikle yükseltmek isteyen Konak Belediyesi'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında üç gün üst üste düzenlediği konserlerin finali tarihi Kadifekale surlarında gerçekleşti. Barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği gecede üç semavi dinin mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Tarihi kalenin surları içinde Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Azerice ve Lazca türkü ve ilahiler seslendiren koro, İzmirlilere muhteşem körfez panoraması eşliğinde müzik dolu bir gece yaşattı. Antakya Medeniyetler Korosu, Kadifekale surlarında

  • Ege Postası
  • 05.09.2015 - 09:47
Konak Belediyesi'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği barış konserlerinin sonuncusu Kadifekale'de gerçekleşti. Daha önce  Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yer alan La Sinyora Sinagogu ile Basmane'deki Aziz Vukolos Kilisesi'nde yapılan barış konserlerinin finalinde bu kez Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Barış İçin Birlikte Söyleyelim' konserine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, İzmir Rum Kilisesi Rahibi Peder Kyrillos Sykis ile çok sayıda davetli katıldı.
 

BARIŞIN ŞEHRİ İZMİR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Dünya Barış Günü'nü bu yıl sanat ve müzikle kutlama kararı aldıklarını dile getirerek, "Savaşların acımasızca sürdüğü bir coğrafyadayız. Savaşın yakıcılığı, yok ediciliği acımasızca yanı başımızda. Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şey adalet ve vicdan. Adalet duygusunu yok etmek, vicdanımızI köreltmek isteyenlere inat adalet ve vicdan için çabamız. Hem yurdumuz, hem dünya için umutlu olmanın başlangıcı olsun bugünler dedik ve bu umutla biraraya gelelim, barış için birlikte söyleyelim, umutlarımızı çoğaltalım istedik. Barışın sesini, şehrimizin farklı kültürlerle zenginleşen kimliği ve kültürü ile çoğaltıyoruz, sanatla ve müzikle birbirimize ve şehrimize saygı duruşu yapıyoruz. Çünkü İzmir demokrasi kültürünü içine sindirmiş ve kent kimliğinin bir parçası haline getirmiş bir barış şehridir" dedi. 
 
BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI VERİLDİ
Başkan Pekdaş'ın açılış konuşmasının  ardından sahneye 2012 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen, ülkemizdeki birarada yaşama kültürünü göstermeye çalışan ve üç semavi dinin mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu çıktı. İçinde rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler, emekliler ve serbest meslek gruplarından kişilerin bulunduğu Antakya Medeniyetler Korosu Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde tarihi kale surları içinde muhteşem bir konsere imza attı. Konseri izleyen İzmirliler koronun dile getirdiği Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Azerice ve Lazca türkü ve ilahilere halay çekerek, zeybek oynayarak eşlik etti. Konser sonunda Şef Yılmaz Özfırat, "Bizi karıştırmaya, birbirimize düşman etmeye çalışanlar başaramayacak. Biz, hepimiz biraradayken biziz" diyerek barış ve kardeşlik mesajları verdi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.