Dolar 32,5518
%0.02
Euro 34,8534
%-0.04
Altın 2.424,390
%-0.24
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara'yı sarsan fotoğraf skandalı

Ankara'yı sarsan fotoğraf skandalı

Çanakkale ajandasında Ermeni Soykırımı Anıtı! Dışişleri Bakanlığı; Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle bastırdığı Çanakkale Özel ajandasında Erivan'daki Ermeni Soykırım Anıtı'ndaki bir törenin fotoğrafının "sehven" yer alması üzerine, jet hızıyla soruşturma başlattı. Ajandanın dağıtımı durdurulurken, fotoğrafın kim tarafından nasıl ajandaya alındığı araştırılıyor.

  • Ege Postası
  • 29.01.2015 - 22:09
Dışişleri Bakanlığı’nın 2015 için, ‘Çanakkale Kahramanlık ve Ebedi Dostluk Anısına’ başlığıyla bastırdığı, ‘Çanakkale Özel’ ajandasında, Erivan’daki Ermeni Soykırım Anıtı’nın fotoğrafına yer verildiği ortaya çıktı. Bakanlık yetkilileri, söz konusu fotoğrafın yanlışlıkla basıldığını, ihmali olanlarla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Nisan'da Çanakkale savaşları nedeniyle düzenlenecek törene, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ı da davet etmişti. 1915 olaylarının yıldönümü kabul edilen 24 Nisan'da Çanakkale'de tören yapılacak olması da dikkat çekmişti. Dışişleri Bakanlığı da, Çanakalle Savaşlarının 100. yıldönümü nedeniyle Çanakkale Özel başlığı ile bir ajanda bastırdı. Ajandada, Çanakkale Zaferi ve törenlerle ilgili fotoğraflar da yer aldı. Ancak ajandanın Nisan ayı bölümünde dikkat çeken bir fotoğraf vardı. Bu fotoğrafta;Erivan'daki soykırım anıtındaki bir törenin görüntüsü yer alıyordu. Yeniçağ Gazetesi AnkaraTemsilci Ahmet Takan, bu fotoğrafı bugünkü köşesinde kamuoyuna duyurdu.

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla basılan ajandanın nisan ayı sayfasındaki şehit fotoğraflarının arasında Ermeni Soykırım Anıtı ve burada gerçekleşen bir törenin karesi bulunuyor.


AÇILIM DEĞİL YANLIŞLIK
Dişişleri Bakanlığı yetkilileri, fotoğrafın “Yanlışlıkla diğer fotoğrafların arasına karıştığını ve bu şekilde basıldığını” söyledi. İhmali olanlarla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten yetkililer, ajandanın dağıtımının yapılmadığını, sadece birkaç kopyanın gönderildiğini belirtti. Sözkonusu fotoğrafın Ermenilerle ilgili bir açılımın parçası olmadığını vurgulayan yetkililer, açılımın unsurları olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın mesajlarının dikkate alınması gerektiğini ifade etti. 
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, fotoğrafın ajandada sehven yer aldığını belirtti. Alınan bilgilere göre, ajandanın dağıtımı durduruldu. Fotoğrafın ajandaya nasıl alındığı konusunda da jet hızıyla soruşturma başlatıldı.(Milliyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.