Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara senaryoları

Ankara senaryoları

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın dün, kendisinden sonra AK Parti genel başkanlığı ve Başbakanlık görevi için, partisi adına Ahmet Davutoğlu'nun adını açıkladı. Açıklamayla birlikte de, Ankara siyasi kulislerinde gözler yeni kabineye çevrildi.

  • Ege Postası
  • 22.08.2014 - 14:48
İşte AK Parti kulislerinde konuşulan olası kabine tahminleri;

Ali Babacan YERİNDE KALIR

Ankara'da en çok konuşulan konu, ekonominin patronu konumundaki Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yerini koruyup korumayacağı. Ancak AK Parti kulisleri, Davutoğlu'nun Başbakan olacağı yeni kabinede Babacan'a dokunmayacağına kesin gözüyle bakıyorlar.

NUMAN KURTULMUŞ KABİNE GİRER Mİ

Merak edilen ikinci konu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un kabineye girip girmeyeceği. Kurtulmuş'un iki gün önce Başbakanlık'taki, Başbakan Beşir Atalay başkanlığında yapılan kritik barış süreci toplantısına katılması, kabineye gireceği, Başbakan Yardımcısı gibi bir görev alacağı yönündeki beklentileri arttırdı. Babacan'ın yerini koruması nedeniyle, Kurtulmuş'un adı daha çok Dışişleri Bakanı olarak geçiyor kulislerde. Ancak Numan Kurtulmuş'un, Beşir Atalay'ın kabine dışı kalması durumunda onun yerini alabileceği de konuşuluyor.

YENİ BAKANLAR YERLERİNİ KORUR

Başbakan Erdoğan'ın 30 Mart seçimlerinden önce kabineye aldığı yeni Bakanlar, Efkan Ala, Suat Kılıç, Fikri Işık, İdris Güllüce, Nihat Zeybekçi ve Lütfi Elvan'ın yerlerini korumalarına kesin gözüyle bakılıyor.

BÜLENT ARINÇ KALIR

En çok merak edilen konulardan biri de, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı sonrasında partiye dönüp, liderliği devralması yönünde açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın durumu. AK Parti kulislerinde Davutoğlu'nun Arınç'a dokunmayacağını, Başbakan Yardımcılığı görevine devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

KİMLER KABİNEYE GİRER'

Davutoğlu kabinesine girecek isimler arasında Başbakan'ın son dönemdeki en yakın çalışma arkadaşlarından, danışmanı Yalçın Akdoğan'ın da adı geçiyor. Yine kabineye girecek isimler arasında AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin adı da sayılıyor.

KABİNEDEN KİMLER GİDER'

Kabineden gitme ihtimali en büyük isimler arasında Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Soma faciası sırasında eleştirilen, sağlık sorunları ile gündeme gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in adı geçiyor. Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı da kabine dışı kalacak isimlere arasında anılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır en yakın çalışma arkadaşlardan olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de, yeni dönemde Köşk'te etkin bir göreve çekilebileceği konuşuluyor.

HSYK ÖNCESİ ADALET BAKANI DEĞİŞİR Mİ'

Yeni kabine konusunda en çok merak edilen koltuklardan biri, Adalet Bakanı koltuğu. Tayyip Erdoğan'ın çok önemsediği paralel yapıyla mücadele konusunu, Davutoğlu hükümetinin de bir numaralı gündemine almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu çerçevede Ak parti kaynakları, yeni hükümetin önündeki en büyük mücadele alanı olarak da, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerini görüyor. HSYK seçimleri Ekim ayı başında yapılacak. Bu seçimler öncesinde, Adalet Bakanı'nın kim olacağı da büyük önem taşıyor. Her ne kadar Adalet Bakanlığı için Mustafa Şentop'un adı geçiyor olsa da, seçimlere kadar mevcut Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile devam edilmesinin de söz konusu olabileceği konuşuluyor. (HÜRRİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.