Dolar 32,1999
%-0.01
Euro 34,9926
%-0.04
Altın 2.515,710
%0.6
Bist-100 10.692,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara'dan İzmir'e sevindiren karar

Ankara'dan İzmir'e sevindiren karar

​Yerel seçimlerin ardından ilçe belediyelerinde ekonomik sıkıntıya yol açan ve maaş krizlerine sebep olan İller Bankası krizinde belediyelere ikinci müjde de geldi. Belediyelerin merkezi bütçeden aldıkları paylardan yüzde 50 kesintiye giden İller Bankası, geçtiğimiz günlerde yanlış hesaplamadan kaynaklanan bu kararından geri adım atarken, İzmirli belediye başkanlarını asıl rahatlatan haber ise bugün geldi.

  • Ege Postası
  • 09.05.2014 - 11:42
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında gerçekleşen zirvede ortaya çıkan İller Bankası krizinde sağlanan geçici çözümün ardından bir müjde daha geldi. Yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte yaz aylarında yatırımlarına hız katmak isteyen ilçe belediyelerine doping etkisi yaratan Bakanlar Kurulu kararına göre, belediyelerin merkezi bütçeden aldıkları paylarda Mayıs ayından itibaren kesinti uygulanmayacak.
 
 
YAZ AYLARINDA KESİNTİ YOK
Geçtiğimiz hafta içerisinde belediyelerin merkezi bütçeden almış oldukları paylarda yanlış hesaplama sonrası ortaya çıkan kesintilerde düzenlemeye giden İller Bankası, seçimlerin ardından mali sıkıntı yaratan ve ilçe belediyelerinde maaş krizlerine yol açan bu gelişmelerin ardından kalıcı çözüm için düğmeye bastı. Bakanlar Kurulu’nun yürüttüğü çalışma sonrasında Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında belediye borçlarına kesinti yapılmamasına karar verdi. Hükümetin ilgili kararı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girerken, belediyelerin özellikle önümüzdeki aylarda maddi olarak rahat nefes almasını sağlayacak bu gelişme sevindiren karar olarak nitelendi.
 
BELEDİYE BAŞKANLARININ İKİNCİ ANKARA ZAFERİ
“5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun”a göre dağıtılan belediye paylarından Nisan 2014 ayı tahakkuklarında ortaya çıkan yanlış hesaplamalar sonrasında zorda kalan ilçe belediye başkanları yaptıkları itirazlar ve yürüttükleri mücadele sonrasında olumlu sonuç almış ve ikinci bir düzeltme ile geçtiğimiz hafta içerisinde yüzde 50 oranında eksik yatan tutarlar belediyelerin hesabına yatırılmıştı. Birçok belediye başkanını kemer sıkma politikası izlemeye zorlayan bu gelişme sonrasında, yazılı olarak itirazlarını dile getiren ve Ankara nezdinde girişimlerini sürdüren ilçe belediye başkanları, mücadelesinden olumlu sonuç aldı ve yaz ayları süresince kesintilerin kaldırılması yönünde karar alınmasını sağladı.
 
İLÇE BELEDİYE BAŞKANALRI KOCAOĞLU’NDAN YARDIM İSTEMİŞTİ
Yerel seçimler sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile makamında bir araya gelen CHP’li ilçe belediye başkanlarının zirvesinde aylık paylarda meydana gelen yüzde 50’lik kesintiler ve gelirlerde yaşanan düşüş başlıca şikayet konusu olmuştu. İlçe belediye başkanlarının Aziz Kocaoğlu’ndan tavsiye istediği konu sonrasında, merkezi hükümet ve İçişleri Bakanlığı’na yazı göndererek yüzde 50’lik kesintiler hakkında bilgi istemiş ve olası tedbirleri değerlendirerek Ankara mücadelesi başlatmıştı.
 
BATUR: BELEDİYELER ADINA SEVİNDİRİCİ
Konu hakkında son gelişmeleri değerlendiren Narlıdere Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, uzun zamandır mücadele ettikleri paylar konusunda özellikle son aylarda büyük emekler verdiklerini hatırlattı ve “Biz bu konuda önceden de başvuruda bulunmuştuk. Hükümet ve bakanlık bu konuda duyarlılık gösterdi. Yardımlarından ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu karar özellikle yaz ayları ile kış ayları arasında nüfus yapısı değişen kıyı beldeleri ve sahil kesimindeki ilçelere büyük yarar getirecek. İzmir’de bu durumun yaygın olarak yaşandığı ve yaz aylarında nüfusu katlanarak artan Çeşme, Urla, Karaburun gibi yarımada bölgesindeki ilçeler rahat nefes alacak. Mücadelemiz sonuç verdi, belediyelerimiz adına sevindirici bir gelişme” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.