Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'yi sarsan Ankara'daki patlamada İzmir'e dört acı haber

Türkiye'yi sarsan Ankara'daki patlamada İzmir'e dört acı haber

HDP İl Eş Başkanı Uğur, HDP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden mali müşavir Ayşe Deniz’in patlamada yaşamını yitirdiğini duyurdu. Öte yandan Tarım Orkam Sen İzmir Şubesi yönetim kurulu üyesi Mesut Mak'ın de patlamada hayatını kaybettiği örenildi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da TMMOB üyelerinden Fatma Esen'in öldüğünü, 2 kişinin de yaralandığını açıkladı. İzmir'de yaşayan Berna Koç isimli vatandaş da bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Türkiye'yi sarsan Ankara'daki patlamadan

  • Ege Postası
  • 11.10.2015 - 10:35
EGE POSTASI/(DHA)- Ankara'da, yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan tren garı önündeki iki patlamada hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belirlenmeye başladı. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, hayatını kaybedenlerden birisinin HDP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden mali müşavir Ayşe Deniz olduğunu söyledi. 

Başkentte bugün yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri Ankara Tren Garı önündeki peş peşe meydana gelen iki patlamada, ilk resmi açıklamaya göre 30 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi de yaralandı. Terör saldırısından sonra hayatlarını kaybedenlerin kimlikleri da belirlenmeye başladı. Acı haberinin geldiği illerden birisi İzmir oldu. 

HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, hayatını kaybedenlerden birisinin Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyesi mali müşavir Ayşe Deniz olduğunu söyledi. Uğur, bu bilginin kesinlik kazandığını mitinge katılan diğer üyelerinin durumlarıyla ilgili  çalışmalarını da sürdürüldüğünü açıkladı. 




SENDİKA YÖNETİCİSİ DE HAYATINI KAYBETTİ
ANKARA'da, yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri tren garı önündeki 2 patlamada, hayatını kaybedenler arasında İzmir'de sendika yöneticiliği yapan Mesut Mak'ın da olduğu belirtildi.



Ankara'da bugün yapılması planlanan 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri tren garı önünde peş peşe meydana gelen iki patlamada, ölen İzmirliler'in sayısı 4'ye çıktı. Öte yandan Tarım Orkam Sen İzmir Şubesi yönetim kurulu üyesi Mesut Mak ve TMMOB üyesi Fatma Esen'in de patlamada hayatını kaybettiği örenildi. Bir kız babası Mak'ın acı haberini alan yakınları, büyük üzüntü yaşadı.

ÖLÜ SAYISI 4'E ÇIKTI
Son olarak Berna Koç isimli kimsesiz vatandaşın yaşamını yitirmesiyle İzmir’deki sayı 4’e çıkarken Koç’un hayat hikayesi yürek burktu. Küçük yaşta anne ve babasını kaybederek yurtlarda büyüyen Koç üvey annesinin ölmesiyle kimsesiz kaldı. Sosyal medyada yaşamını yitiren Koç için, ‘O artık kimsesiz değil, hepimizin çocuğu’ paylaşımları dikkat çekti.


PATLAMA İZMİR KORTEJİNİN ÖNÜNDE OLDU
Ankara'da tren garı yakınlarında meydana gelen patlamayla ilgili İzmir'den mitinge giden heyetle ilgili bilgi veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, toplanma alanında iki ayrı patlama yaşandığını aktardı. Olayın İzmir'den giden kortejin yürüyüş istikameti önünde meydana geldiğini belirten Sarı, "İki ayrı patlama ile sarsıldık. 50 metre önümüzde büyük bir gürültü ile iki ayrı bomba patladı. Ölü ve yaralılar var. Burada adeta bir katliam  yaşanıyor. Biz olayın ardından başka bir alana çekildik. Grubumuz tamamen dağılmış durumda, arkadaşlarımızı toplamaya çalışıyoruz" dedi. 

İZMİR'DEN İKİ KİŞİ HAFİF YARALANDI
Edinilen son bilgiye göre, gerçekleşen patlamada İzmir'den giden kortejde iki kişinin hafif yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayın görgü tanıklarından TMMOB üyesi mimar ve mühendisler, patlamanın ilkinin alanda bulunan simitçi arabalarından bir tanesinde meydana geldiğini dile getirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.