Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara'da Libya tezkeresi hazırlığı

Ankara'da Libya tezkeresi hazırlığı

Libya'nın Türkiye'den resmen askeri destek istemesi üzerine Ankara'da tezkere hazırlıkları hızlandı. Bu kapsamda, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 28.12.2019 - 10:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'nın Türkiye'den askeri destek talep etmesi halinde davete icabet edileceğini açıklamıştı. Bütçe görüşmelerinin ardından Meclis iki hafta tatile girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu kapsamda tezkerenin 7-8 Ocak tarihlerinde Meclis'e sevk edilebileceğini belirtmişti. Libya'nın Türkiye'den resmen askeri destek istemesi ve bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle tezkere mesaisi öne çekildi.

AK Parti yönetiminden milletvekillerine gönderilen mesajda, tezkerenin 30 Aralık Pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunulabileceği, Genel Kurul'daki görüşmelerinin ise 2 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilebileceği vurgulandı.

Milletvekillerinden programlarını bu gelişme ışığında güncellemesi istenirken, tezkereye ilişkin kesin takvimin pazartesi günü netleşeceği belirtildi.(NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.