Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara'da Barış Mitingi'ne bomba: 95 kişi öldü

Ankara'da Barış Mitingi'ne bomba: 95 kişi öldü

Ankara'daki 'Barış Mitingi'ne yönelik bombalı saldırıdan acı haberler gelmeye devam ediyor. Son gelen açıklamada 95 ölü 48'i ağır 246 yaralı olarak açıklandı. Türkiye şokta! Barış Mitingi'ne bomba

  • Ege Postası
  • 11.10.2015 - 10:34
Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen terör saldırısında 95 kişi öldü, 48’i ağır 246 kişi de yaralandı. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu iddia ediliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada patlamayla ilgili 6 savcının görevlendirildiği bildirildi. Emniyet kaynakları da patlama sırasında alanda 14 bin kişinin olduğunu bildirdi.

Öğle saatlerinde yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.04'te patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı, Ankara’daki hain terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısını 30 olarak verdi. Ancak, yitirilen canların sayısı maalesef artıyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hayatını kaybedenlerin sayısını 86 olarak açıklarken; yaralı sayısını ise 186 olarak açıkladı. 

İçişleri, Adalet ve Sağlık bakanları ortak bir açıklama yaparak katliama ilişkin bilgileri paylaştı. İçişleri Bakanı Selami Altınok, Emek Platformu'nun yasal başvurusu ile yapılan miting alanının Sıhhıye olduğunu ve katılmak isteyenlerin burada aranarak içeri alınmasının planlandığını söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise patlamaların ardından olaya hızla müdahale edilerek olaydan yaklaşık 15 dakika sonra 56 ambulansın bölgede olduğunu söyledi. Müezzinoğlu 186 yaralının tedavi gördüğünü olayda 86 kişinin can verdiğini belirtti.




ADLİ TIP DOLDU
Cesetler Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Otopsilere başlandı. Şu anda hastanelerde bulunan cesetlerin üzerinde ön inceleme yani ölü muayeneleri yapılıyor. Bu cesetlerde klasik otopsi için morga kaldırılacak.
MORG DOLDU YENİ MORG KURDUK
Ancak Ankara Adli Tıp cenaze kapasitesi dolduğu için Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde ek Adli Tıp Merkezi oluşturuldu. Hastanelerde bulunan cenazelerde otopsi için burada toplanacaklar. Cenaze sayısı fazla, otopsi doktorlarımız yetmediği için ihtiyaç doğdu. İstanbul Adli Tıp Kurumundan takviye doktor geliyor.
KESİN OLMAMAKLA BİRLİKTE İKİ CANLI BOMBA
Kesin olmamakla birlikte iki canlı bomba üzerinde duruyoruz. Tanınmayacak halde olan cenazelerin hepsine DNA testi yapılacak tabii bu da biraz zaman alacak. Ancak kimlik teşhisi için DNA yapılması gerikiyor. “
KİMLİK TESPİTİ İÇİN POLİS PARMAK ARADI
Ankara‘da yaşanan patlamayı iki ayrı canlı bombanın gerçekleştirdiği tespit edildi. Olay sırasında parçalanan canlı bombaların kimliğini tesbit edebilmek için polis ve adli tıp görevlileri yaklaşık bin 500 metre alana yayılan ceset parçaları arasında kopan parmak aradı. Parmaklardan alınan izleri polis kayıtlarında eşleşirse canlı bombaların kimlikleri tespit edilebilecek.

KİMLİK TESPİTİ İÇİN POLİS PARMAK ARADI
Ankara‘da yaşanan patlamayı iki ayrı canlı bombanın gerçekleştirdiği tespit edildi. Olay sırasında parçalanan canlı bombaların kimliğini tesbit edebilmek için polis ve adli tıp görevlileri yaklaşık bin 500 metre alana yayılan ceset parçaları arasında kopan parmak aradı. Parmaklardan alınan izleri polis kayıtlarında eşleşirse canlı bombaların kimlikleri tespit edilebilecek.




İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 30 ÖLÜ
İçişleri Bakanlığı, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen patlamada 30 kişinin öldüğünü ve 126 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakanlık tarafından patlamaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada saldırı kınanarak olayla ilgili bütün birimlerin çalışmalarını sürdürmekte olduğu bildirildi.


İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması, şöyle: "10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" 

 
Patlamalar bölgede paniğe yol açtı. Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.
Patlamanın olduğu yere ambulanslar sevk edildi.            
Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. 

GÖRGÜ TANIĞI DEHŞET ANLATTI
Bir görgü tanığı patlamanın meydana geldiği anı, 'Patlamalardan biri halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi' diye anlattı.
Garda bulunan lokantada aşçı olan Sezgin Kaya da patlamanın peş peşe gerçekleştiğini, gar ile Ankara Spor Salonu'nun ortasında bulunan alanda patlamanın gerçekleştiğini düşündüğünü kaydetti. Patlama sonrası hemen içeriye kaçtıklarını anlatan Kaya, "İçeriye kaçtık, bazı yaralılar bize doğru geldi. Onlara su verdik, yardım etmeye çalıştık. Patlamanın olduğu bölgeyle aramızda 40 metre var" dedi.

   
6 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ 
ANKARA‘da patlama ile ilgili olarak Ankaar Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak 6 savcı görevlendirdi.Kodalak Hürriyet'e, "Şu anda kimlik tespit çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. 6 savcı görevlendirdim" dedi.
SEMİNER İPTAL EDİLDİ
Bir seminer için İstanbul’da görevli bulunan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, “olayla ilgili bir başsavcı vekili olmak üzere toplam 6 savcı görevlendirdim. Ölü sayısı henüz netleşmedi, çok yönlü araştırıyoruz. Bir şey söylemek için şu an çok erken, henüz deliller toplanıyor” dedi.
Bir seminer için İstanbul’a görevli gittiğini belirten Başsavcı Kodalak, “patlama olayının ardından seminer iptal edildi. Ankara’ya dönüyorum” dedi


Patlamanın gerçekleştiği noktada "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitingi yapılacaktı

Ankara’da bugün düzenlenecek olan "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki patlama meydana geldi. Mitinge sendikaların ve bazı siyasi parti temsilcilerinin destek vermesi bekleniyordu.

Ankara'da bugün yapılması planlanan ve hazırlık çalışmalarına eylül ayı sonunda başlanan mitingin düzenleyicileri arasında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu "DİSK", kamu emekçileri sendikaları konfederasyonu "KESK", Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği "TMMOB" gibi sendika ve meslek örgütleri yer alıyordu. 

Mitinge sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, HDP ve çok sayıda kuruluşun katılımı bekleniyordu.

Kitlenin tren garında buluşup Sıhhiye'ye yürümesi planlanıyordu. Patlama kitlenin buluşma noktasında gerçekleşti.


Ankara'daki patlamadan önce bu pankartları açmışlardı

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti.
Tren Garı önünde meydana gelen patlamalardan hemen önce toplananlar bu pankartları açmışlardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.