Dolar 32,1877
%-0.06
Euro 34,8252
%-0.1
Altın 2.423,650
%-0.85
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anadolu'da felsefeye yolculuk Urla'da devam edecek

Anadolu'da felsefeye yolculuk Urla'da devam edecek

Türkiye Felsefe Kurumu’nun öncülüğünde başlanan “Anadolu’da Felsefeye Yolculuk” toplantıları dizisi, Urla’da Anaksagoras’la devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 04.11.2015 - 09:48
2500 yıl önce Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde yaşamış filozofların ve düşüncelerinin anımsanmasının ülkemizde felsefi düşüncenin gelişimi ve geleceği açısından önemli olduğundan hareketle daha önce Denizli, Sinop ve Aydın’da yapılan çalışmalar bu defa İzmir’in Urla ilçesinde gerçekleşecek.
O dönemdeki adıyla Klazomenai’de doğmuş olan Anaksagoras’ın her yönüyle ele alınacağı etkinlik, 6 Kasım tarihinde Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde Urla Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile yapılacak.
Saat 10:00’da Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Anküsam Kurucu Müdürü Prof. Dr. Hayat Erkanal ve Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin yapacağı açılış konuşmalarıyla başlayacak etkinliğe; Prof. Dr. Hayata Erkanal, Prof. Dr. Saffet Babür, Süreyya Berfe, Doç. Dr. Geoffrey Bove, Prof. Dr. A. Kadir Çüçen, Doç. Dr. H. Haluk Erdem, Prof. Dr. Yaşar Ersoy, Prof. Dr. Serdar Evren, Yard. Doç. Dr. Mustafa Günay, Yard. Doç. Dr. Levent Kavas, Doç. Dr. Yavuz Kılıç, Doç. Dr. Yusuf Örnek, Doç. Dr. Muttalip Özcan, Prof. Dr. Harun Tepe ve Doç. Dr. Çetin Türkyılmaz konuşmacı olarak katılacak. Etkinliğe katılım herkese açıktır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.