Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anadolu Birliği'nden hem destek hem çağrı

Anadolu Birliği'nden hem destek hem çağrı

Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Veysel Güldoğan, TSK'nın Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini ancak farklı etnik ve mezhebi kökenlere sahip hiçbir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşına yönelik rencide edici söylemde bulunulmaması ve bu ipucu söylemlerden kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu. Anadolu Birliği'nden hem destek hem çağrı

  • Ege Postası
  • 31.01.2018 - 16:05

EGEPOSTASI- Anadolu Birliği Genel Başkanı Veysel GüldoğanTürk Silahlı Kuvvetleri‘nin (TSK), Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na başlamasının uluslararası ölçekte yankı uyandırdığını belirterek, "Bu sayede, Soğuk Savaş’ın sona ermesiyle birlikte tüm Ortadoğu’da istikrarı ve düzeni bozarak egemenlik tesisi etmeye çalışan emperyalist güçlere önemli bir karşılık verilmiş bulunmaktadır. Zeytin Dalı Harekatı'yla, uzun yıllardır bölgede etnik ve mezhepsel çatışmalar yaratarak, kendi çıkarlarına uygun gelişmeler sağlamaya çalışan emperyalistlere karşı önemli bir karşı koyuş sergilenmektedir" dedi. 

Birlik Genel Başkanı Güldoğan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"En ön cephede, siyasi, etnik ve mezhebi farklılıkları bir kenara bırakarak, ‘silah arkadaşlığı’ ideali çerçevesinde, omuz omuza mücadele eden tüm TSK mensupları, Türkiye Cumhuriyeti’nin şeref, onur ve itibarını uluslararası ölçekte güçlendirmek vazifesini üstlenmiş bulunmaktadırlar. Bu vazifeyi binlerce yıldır en mükemmel bir biçimde icra eden TSK, bugün emperyalistlerin kardeşleri birbirine kırdırmaya dayanan oyunlarını bozmak üzere Afrin’e ayak basmış bulunmaktadır. Bölgede son sekiz yıldır yaşanan gelişmeler dikkate alındığında, milletimizi ve TSK’yı, belki de uzun yıllar sürebilecek çetin bir mücadele beklemektedir. Alınan her bir şehit haberi bir yandan tüm yurttaşlarımızı derin bir üzüntüye boğarken, diğer yandan bizleri birbirimize kopması mümkün olmayan bağlarla bağlamaktadır.

Hal böyleyken,  Zeytin Dalı Harekâtı’na dair basında ve kamuoyunda dile getirilen çeşitli söylemler son derece üzücüdür. Adeta emperyalistlerin çıkarlarına hizmet edecek bir biçimde Zeytin Dalı Harekâtı’nın sanki belirli bir etnik guruba yönelikmiş gibi gösterilmesi esef vericidir. Bu harekâtın etnik ya da mezhebi bir guruba değil, emperyalistlerin çıkarına hizmet eden PKK/PYD terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirildiği unutulmamalıdır.

Sadece ülkemiz değil Dünya’da, bu harekâta destek veren farklı etnik ve mezhebi kökenlere sahip herhangi bir yurttaşımızı rencide edici söylemlerden özenle kaçınmak herkesin vazifesidir.

Zeytin Dalı Harekâtı, tüm yurttaşlarımıza geleceğimizin ve kaderimizin ortak olduğunu bir kez daha hatırlatmışken, yaşanan gelişmeleri herhangi bir partinin çıkarına kullanmak maksadıyla değerlendirmek, sadece sorumluluk sahibi olmayan kimselerin gerçekleştirebileceği utanç verici bir fiildir.

Türkiye Cumhuriyeti tüm yurttaşlarımıza gelecek kuşakların bir emanetidir. Binlerce yıldır Anadolu ve Trakya’da her türlü saldırıya rağmen onurlu ve şerefli bir biçimde ayakta durmayı başarabilmiş milletimiz, gelecek kuşakların güvenliği, refahı ve onuru için mücadele vermektedir.

Bu bilinçle, kamuoyuna seslenen herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Zira hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını rencide etmeyecek bir biçimde konuşmak ve aramızdaki bağları daha da kuvvetlendirmek için çalışmak hepimizin başlıca vazifesidir.

Anadolu Birliği, yurdumuzun her bir yanından üyeleriyle, gelecek kuşakların güven ve refah içinde yaşamalarını sağlamak için gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermektedir.

Bundan sonraki süreçte, Anadolu Birliği ,  Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşanan tüm bu gelişmelerden daha güçlü çıkması ve yurttaşlarımız arasındaki bağların daha da güçlenebilmesi için tüm olanaklarını seferber edecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.