Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ambulans gelmedi, zabıta yetişti

Ambulans gelmedi, zabıta yetişti

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da Devlet Hastanesi’ne 200 metre mesafedeki bir kafede rahatsızlanan kadın için istenen ambulans yarım saatte gelemedi. Taksicilerin de taşımak istemediği hasta zabıta aracıyla nakledildi. Turistik ilçede 112 sıkıntısı büyüyor

  • Ege Postası
  • 18.07.2018 - 17:11

Foça Küçükdeniz Limanı sahilindeki bir kafede oturan 50 yaşındaki B.Ş. aniden rahatsızlanarak sandalyeden düştü. Başını yere çarpan ve bir süre hareketsiz kalan kadın için 112 Acil hattından ambulans istendi.

Ambulansın yarım saate yakın bir sürede gelmemesi üzerine taksi çağırıldı. Ancak taksiciler de bazı yolların trafiğe kapalı olduğunu ve taksiyle hasta taşımanın kendileri için risk teşkil ettiğini belirterek gelmek istemedi. Bunun üzerine Foça Belediyesi Zabıta Amirliği’nden araç yardımı istendi.  Gelen zabıta aracıyla hasta 200 metre ilerideki Foça Devlet Hastanesi Acil Servisine yetiştirildi. Burada gerekli müdahale yapıldı ve B.Ş.’nin durumu normale döndü. Olay sırasında birkaç gün içinde kalp krizi nedeniyle  üç önemli ismini kaybeden ve bazılarında ambulans sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Foçalıların yüreği ağzına geldi.

Olaya tanık ve müdahil olan Foça Belediye Meclisi’nin MHP’li üyelerinden Taner Acar; yaz aylarında bağlılarıyla birlikte nüfusu 100 bini aşan Foça’da ambulans sorununun uykuları kaçırdığını söyledi. Acar; “Yaşadığımız olaylar bizi kendimiz veya bir yakınımız acil durumda nasıl hastaneye ulaştırılır tedirginliğiyle yaşamaya mahkum etti. Huzursuzuz. Ambulans sayısı mutlaka arttırılmalı ve her yere kolay ulaşılır noktalara konuşlandırılmalıdır. Bu konuda hem vatandaş hem sorumlu bir meclis üyesi olarak her yere sorunu aktarıyorum. Kaymakamlık, Foça Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü bu soruna çare üretmelidir. 112 Acil ambulans sayısını arttırmalı, ama geçtiğimiz yıllarda hasta nakil aracıyla belli ölçüde hizmete katkı yapan Foça Belediyesi de mutlaka bir sağlık birimi oluşturmalıdır. Sahillerde boğulma, kalp krizi ve tansiyona bağlı sorunlara acil müdahale edebilecek bir ekibi yaz aylarında hazır tutmalıdır. 112 Ambulanslarının hastaneye 200 metre mesafede bir  yere yarım saatte ulaşamaması, başka araçlarla dahi hastanın götürülememesi acı bir durumdur.Foça halkı olarak ilgili ve yetkililerin mutlaka soruna el atmalarını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.