Dolar 32,2535
%0.04
Euro 34,7634
%-0.11
Altın 2.433,830
%0.06
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay'ın 104. yaş kutlaması

Altay'ın 104. yaş kutlaması

İzmir'de 16 Ocak 1914'te kurulan Altay, 104 yaşına girmenin gururunu yaşıyor. Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, "Vazifemiz Altaylılık kültürünü gelecek nesillere aktarmaktır." dedi. Altay 104. yaşını kutluyor

  • Ege Postası
  • 16.01.2018 - 15:13

Siyah-beyazlılar, yeni yaşını ilk olarak bu sabah Cumruhiyet Meydanı'na çelenk bırakarak kutladı. Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Taşpınar'ın da katıldığı törende camianın ileri gelenleri, altyapı oyuncuları ve taraftarlar hazır bulundu. Hayatına kaybeden Altaylılar ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. 

Ekmekçioğlu, kulübün 104. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, geçen Aralık ayında hayatını kaybeden camianın sembol isimlerinden Erdoğan Tözge'nin eksikliğini derinden hissettiklerini belirterek, Cumhuriyetin kuruluşu için nice mücadeleler vermiş Altay'ın başkanlığını yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Altay'ın sadece bir futbol takımı değil, spor kulübü olduğunu kaydeden Ekmekçioğlu, şöyle konuştu:

"Vazifemiz Altaylılık kültürünü gelecek nesillere aktarmaktır. Bu bilinçle, sadece profesyonel liglerde değil, en alt yaş gruplarını içine alacak şekilde topyekün bir başarıyı hedefledik. Geçtiğimiz sezon A takımımızın elde ettiği şampiyonluk yanında şu an 77 merkezde 10 binin üzerine çıkan minik Altaylılardan oluşan dev futbol okulu yapılanmamız, Türkiye çapında özlenen Büyük Altayımızın geri dönüşü namına atılmış en önemli adımdır."

Divan Kurulu Başkanı Taşpınar ise Altay'ın Türkiye'de ilklerin takımı olduğunu ve adının önünde "Büyük" sıfatı kullanılan tek kulüp olduğunu vurguladı. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.