Dolar 32,4178
%-0.01
Euro 34,7575
%-0.13
Altın 2.432,080
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'dan Türkiye'ye 'PKK' eleştirisi

Almanya'dan Türkiye'ye 'PKK' eleştirisi

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Türkiye'nin IŞİD'e karşı başlattığı hava harekâtına destek çıkarken, operasyonlar kapsamında PKK hedeflerinin de vurulmasını eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 26.07.2015 - 13:13
Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e karşı başlattığı harekât Almanya'da destek görürken, PKK'ya karşı operasyonlar kabul görmedi. Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, “Bild am Sonntag” gazetesine verdiği demeçte, IŞİD harekâtına desteğini yineledi ancak PKK operasyonlarını eleştirdi.
Von der Leyen, “Türkiye'nin IŞİD'e karşı kendini savunma hakkı ne kadar doğruysa, PKK'yla başlattığı barış yolu da o kadar önemli” dedi. Almanya terör örgütü IŞİD'e karşı Irak'ta peşmergelere silah desteği veriyor. Alman Savunma Bakanı Von der Leyen, “Bizim Irak'taki öncelikli işimiz, farklı etnik grupları IŞİD'e karşı mücadelede birleştirmek” diye konuştu.

İLK AÇIKLAMALARI MUHALEFETİN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ
Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, geçtiğimiz günlerde, Türkiye'nin IŞİD'e karşı başlattığı operasyona destek vermişti. Ancak operasyonda "Kürtlerin de hedef alındığına" dikkat çeken muhalefet partilerinin temsilcileri Von der Leyen'i eleştirmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.