Dolar 32,2000
%-0.01
Euro 35,0064
%0
Altın 2.500,800
%0
Bist-100 10.711,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanlar yatırım imkanlarını incelemek için İzmir’de

Almanlar yatırım imkanlarını incelemek için İzmir’de

Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaleti, karşılıklı yatırımları teşvik etmek ve ticari ilişkileri geliştirmek için Türkiye’ye çıkarma yaptı. Eyalet Başbakanı Erwin Sellering başkanlığındaki heyet, rüzgar enerjisi, deniz ve sağlık...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 10:41
Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaleti, karşılıklı yatırımları teşvik etmek ve ticari ilişkileri geliştirmek için Türkiye’ye çıkarma yaptı. Eyalet Başbakanı Erwin Sellering başkanlığındaki heyet, rüzgar enerjisi, deniz ve sağlık ekonomisi, tıp teknolojosi, çevre tekniği ve atık dönüşümü alanlarında işbirliği hedefliyor.

Almanya’da yabancı nüfusun en az olduğu Mecklenburg-Vorpommern eyaleti karşılıklı yatırımları teşvik etmek ve ticari ilişkileri geliştirmek için Türkiye’ye çıkarma yaptı. Gezi Parkı olaylarına rağmen ziyaretini ertelemeyen Eyalet Başbakanı Erwin Sellering başkanlığındaki heyet, rüzgar enerjisi, deniz ve sağlık ekonomisi, tıp teknolojisi, çevre tekniği ve atık dönüşümü alanlarında işbirliği hedefliyor. Sosyal Demokrat Partili (SPD) eyalet başbakanı Sellering, beraberinde diplomat, bürokrat ve işadamı ve uzmanlardan oluşan bir heyetle İzmir’e geldi. heyet, özellikle rüzgar ve biyoenerji, denizcilik ve sağlık ekonomisi, tıp teknolojisi, çevre tekniği ve atık dönüşümü gibi sektörlerde ticari ilişikleri geliştirmek istiyor.

Dört gün sürecek ziyarete ilk olarak Ege Üniversitesi’nde başlayan 50 kişilik heyet, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş tarafından karşılandı. Ziyarette Neuebrandenbrurg Yüksekokulu ile Ege Üniversitesi arasında biyoenerji alanında ortak çalışma yapmak üzere anlaşma imzalandı. Anlaşmayı Neuebrandenbrurg Yüksekokulu adına Prof. Dr Heralt Schöne, Ege Üniversitesi adına da Semih Ötleş imzaladı.

Türkiye’de olmaktan ve üniversiteler arası anlaşma yapılmasından memnuniyet duyduğunu kaydeden Başbakan Sellering Taksim olaylarına da değindi. Hem İzmir’de hem de Türkiye’de yaşananları yakından takip ettiklerini söyleyen Sellering, Türkiye’nin kat ettiği olumlu gelişmelerin devam etmesini ve göstericilerin gelecekte de serbest bir şekilde gösteri haklarından yararlanabilmesini ümit ettiğini söyledi. Ege Üniversitesi’nin çok büyük bir üniversite olduğunu belirten Sellering, yatırıma yönelik bilgi alışverişinin önemine dikkat çekti.

Rüzgar enerji değirmenlerini inceleyip brifing alacak heyet, İzmir’deki görüşmelerin ardından Ankara’ya geçerek sağlık, ekonomi ve enerji bakanlıklarından yetkililerle temaslarda bulunacak. Daha sonra Kahramanmaraş’a geçecek heyet bu şehirdeki Alman askerlerini ziyaret ederek programını tamamlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.