Dolar 32,4600
%0.12
Euro 34,7694
%-0.1
Altın 2.427,790
%-0.3
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa’da hacizli gemi fırtınada sürüklendi

Aliağa’da hacizli gemi fırtınada sürüklendi

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde hacizli 'Esi Winner' adlı kuru yük gemisi, şiddetli rüzgarda çapasından kurtulup 3 mil kadar sürüklendikten sonra karaya oturdu.

  • Ege Postası
  • 11.01.2017 - 14:29

Aliağa'da hacizli olarak bulunan 5 gemiden 'Esi Winner' , 2014'ten beri demirli bulunduğu Karadut Mevkii'nden şiddetli rüzgarın da etkisiyle sürüklenmeye başladı. Çapıdan kurtulan gemi, 3 mil sürüklendikten sonra Bozburun Mevkii'nde karaya oturdu. 105 metre uzunluğundaki 4 bin 489 grostonluk gemi, Çandarlı yönüne doğru sürüklendikten sonra Şakran Bozburun Mevkii'nde karaya oturdu. 

Aliağa Liman Başkanlığı yetkilileri, çevredeki balıkçıların haber vermesi üzerine geminin yanına gitti. Batma tehlikesi bulunmayan geminin, römorkla bağlanarak tekrar Karadut Mevkii'ne çekileceği belirtildi.

ESKİ YERİNE ÇEKİLDİ

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde şiddetli rüzgarda çapasından kurtulup 3 mil kadar sürüklendikten sonra karaya oturan Moldova bayraklı 'Esi Winner' adlı kuru yük gemisi için Sahil Güvenlik ve Aliağa Liman Başkanlığı harekete geçti. 2 römorkör, gemiyi karaya oturduğu Şakran Bozburun Mevkii'nden eski yeri olan hacizli gemilerin bulunduğu Karadut Mevkii'ne çekti. Geminin Perlas Commercial Ltd. adlı şirkete kayıtlı olduğu, üzerinde seferden men ve haciz şerhi bulunduğu belirtildi. 

Öte yandan geçen ay bu gemiye giren 3 hırsız, içerdeki hurdaları çalarken yakalanmış, sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.