Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin’den TV35’te hükümetle CHP’li belediyeler arasındaki bağış krizine açıklama

Ali Engin’den TV35’te hükümetle CHP’li belediyeler arasındaki bağış krizine açıklama

Haber 15’e konuk olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Covid 19 pandemisinden etkilenmemeleri amacıyla sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü yurttaşlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm Narlıderelilerin hizmetinde olduklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 02.04.2020 - 09:21

EGEPOSTASI-Narlıderelilerin kurallara hassasiyetle uymalarından büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, sadece orta ve ileri yaş grubunun değil gençlerin de evde kalmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Başkan Ali Engin, kamu kurumlarıyla işbirliği içinde oluşturulan Vefa Grubu aracılığıyla tüm Narlıderelilerin hizmetinde olduklarını dile getirerek, “Genelgeye göre de sistemini kontrollü yapmak için vefa grubu oluşturduk. 0 553- 0380505 telefonundan ulaşabilirler. Sadece 65 yaş üstü değil tüm ihtiyaç sahibi yurttaşlara dönülecektir. Evlere maaş ödemesi, sağlık ihtiyaçları, gıda ihtiyacı karşılanmaktadır. Emniyetimiz de jandarmamızla okul müdürlerimizle belediye çalışanlarımızla bütün bunları hallediyoruz” dedi.

Tartışılması gölgeleyebilir

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, hükümetin belediyelerin başlattığı bağış kampanyalarına onay vermemesi nedeniyle başlayan tartışmalarla ilgili de değerlendirme bulundu. Engin, “Fazla tartışılmasının ciddi bir konuyu gölgeleyeceğini düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz. Herkes yardımını yapsın, toplasın. Bu bir seferberlik” yorumunu yaptı.

Gençlerin de evde kalması lazım

“Narlıderelilere çok teşekkür ediyorum. Narlıdereliler gerçekten çok bilinçli. Tüm kurallara harfiyen uyuyorlar. Bütün restaurantlar, kafeler kapalı.  Herkes buna uyuyor” diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Sadece orta ileri yaşlılar değil gençlerin de evde kalması lazım. En büyük bulaştırıcı gençler. Bunun vicdan azabı var. Yüzlerce insana bulaştırabiliriz. Bu insanlık sorumluluğu” diye konuştu.

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

Fazla tartışma işin ciddiyetini gölgeleyebilir

Bu konuda büyükşehir belediye başkanımızın çabalarını takdirler karşılıyorum. Dün açıklaması vardı. Yaklaşık 40 bin yurttaşımıza kişi başı 400 lira olmak üzere yaklaşık 16 milyon lira ödeme yapılacak. Bu paranın tamamı belediye bütçesinden ödenecek. Ayrıca yardım etmek isteyen vatandaşlarımız her alanda yapabilir. Merkezi hükümete de kaymakamlıklara da. Bu konuda bir engel olduğunu görmüyorum. Bize de destek olan daha çok ayni olarak yapıyorlar, biz de bunu ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. O konuyla ilgili tabi önümüzdeki günlerde gerek kanunlar gerek yönetmelikler gerek mahkemeler karar verecek. Fazla tartışılmasının ciddi bir konuyu gölgeleyeceğini düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz. Herkes yardımını yapsın, toplasın. Bu bir seferberlik.

Bize bu numaradan ulaşabilirler

Genelgeye göre de sistemini kontrollü yapmak için vefa grubu oluşturduk. 0 553- 0380505 telefonundan ulaşabilirler. Sadece 65 yaş üstü değil tüm ihtiyaç sahibi yurttaşlara dönülecektir. Evlere maaş ödemesi, sağlık ihtiyaçları, gıda ihtiyacı karşılanmaktadır. Emniyetimiz de jandarmamızla okul müdürlerimizle belediye çalışanlarımızla bütün bunları hallediyoruz.

Gençler de evde kalmalı çünkü…

Sadece orta ileri yaşlılar değil gençlerin de evde kalması lazım. En büyük bulaştırıcı gençler. Bunun vicdan azabı var. Yüzlerce insana bulaştırabiliriz. Bu insanlık sorumluluğu. Bütün İzmirlilere Narlıderelilere yapılan çağrıdan sonra ben de evde kalmamızı, evde kalarak bu sorunu çözebileceğimizi söylüyorum. Evde kalırsak bu bulaşma zinciri bir yerde kopacak ve sona erecek ve özgürlüğümüze kavuşacağız. Daha az insan yaşamını yitirecek. Normal yaşamın başlaması tamamen bize bağlı.

Önemli işleri yoksa evde kalmalarını istiyoruz

Devlet kurumları önlemler alabilir, ama bitirecek olan sorumlu yurttaşlarımızdır. Narlıdereli ve İzmirlilerin buna uymasını diliyorum. Çok önemli bir işleri yoksa evde kalmalarını, dinlenmelerini, sağlıklı beslenmelerini, bol sıvı tüketmelerini, iyi uyumalarını ve bu hastalığa karşı kendilerini güçlendirmelerini istiyoruz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.