Dolar 32,5722
%0.1
Euro 34,9600
%0.38
Altın 2.422,280
%-0.04
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin’den veda öncesi sert açıklamalar

Ali Engin’den veda öncesi sert açıklamalar

Egepostası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları’nın hazırlayıpsunduğu,gazeteciler Eyüphan Gündoğdu ve Adem Nakçı'nın konuk olduğu Egepostası ile Gündem programına telefonla bağlanan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin önemli açıklamalar yaptı. Engin “İl yönetimi üzerinde oynanmak istenen oyunlara” işaret ederek "Tüzük açık, onu il başkanı yapayım, onu il yönetimine yazayım çabaları içinde olanlar var. Bunaların demokrasiye saygıları yok" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2014 - 12:53
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin istifasından sonra boşalacak koltuğa İl yönetimi dışından atama yapmak isteyenlere sert tepki gösterdi. Engin, " İl yönetimimiz görevinin başında. Tüzüğümüz de açık. Parti içinden, parti dışından her zaman tüzük yok sayılarak değerlendiriliyor. Tüzük, hukuk, demokrasi diyen arkadaşlarımız, tüzüğü yok sayarak, onu yönetime yazayım, onu il  başkanı yapayım çabaları var. Demokrasiye de saygıları yok" diyerek il yönetimine sahip çıktı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, izmir’de, il başkanı olarak son kez karşılayan Ali Engin,bu konuda “CHP İzmir İl Başkanı olarak  Genel Başkanımızı son kez karşıladım. Genel Başkanımız ile  sohbet ettik, bana  başarılı çalışmalar yaptığımı ifade etti. Bundan sonra da yine yararlı hizmetler yapacağımı söyledi. Genel başkanımızın bu açıklamaları benim için gurur vericiydi” dedi.
 
İL YÖNETİMİNE SAHİP ÇIKTI
İl yönetiminin görevden alınacağı iddialarına yanıt veren Engin sözlerine söyle devam etti;
"İl yönetimimiz görevinin başında. Tüzüğümüz de açık. Parti içinden, parti dışından her zaman tüzük yok sayılarak değerlendiriliyor. Tüzük, hukuk, demokrasi diyen arkadaşlarımızın, tüzüğü yok sayarak, onu yönetime yazayım, onu il  başkanı yapayım çabaları var. Demokrasiye de saygıları yok. İl yönetimi üç yıldır fedakarlık yaparak görevinin başında. Çarşaf listeyle seçilerek gelmiş, birkaç listeden gelmiş, uyum içinde üç yıldır çalışıyoruz. Bütün kararlarımız oybirliğiyle geçti. Demokrasiye de aykırı davranışlar görüyorum. Tüzük açık. Ya kendi içinden ya da dışından birini önümüzdeki günlerde il başkanı olarak seçecekler."
 
KİMSEYİ RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUM

İl Yönetiminden aday olacak isimler ile ilgili açıklama yapan İl Başkanı Engin sözlerine söyle devam etti;
"İl yönetiminden milletvekili adayı olacak hiçbir arkadaşımı rakip olarak görmüyorum. Yönetimden ayrılıp aday adayı olan arkadaşlarımızla ilçe gezilerini birlikte yaptık.  Hepsi, en az benim kadar milletvekilliği yapacak güçteler. Onlara da destek olacağım."
 
İSTİFAMDAN SONRA SOKAĞA İNECEĞİM
Yarın istifa ettikten sonra sokakta vatandaşlar ile bir araya geleceğini ifade eden Engin "İl başkanlığını bıraktıktan sonra daha çok sokağa çıkmayı düşünüyorum. Esnafa, kahvehanelere, çarşıya, pazara, sivil topluma, sokağa çıkmayı düşünüyorum. Delegeden ziyade, partinin buna ihtiyacı var. Partiyi güçlendirmemiz lazım. Sadece kendime değil yine partiye çalışmaya devam edeceğim” dedi.
 
KIRIDIĞIMIZ ARKADAŞLAR VARSA ÖZÜR DİLİYORUM

Çok iş yapan çok koşturan, CHP gibi çok dinamik, güçlü bir partide İzmir’de görev yaptıklarını anlatan Ali Engin, “Mutlaka, kırdığımız, hakkını yediğimiz insanlar var. Onlardan özür diliyorum. Haklarını helal etsinler diyorum. Sonuçta bazı şeyler bizden kaynaklanmıyor. Siyaset bu. Rekabet, yarış var. Orada mutlaka eksik yapmış olabiliriz. İl başkanı olarak bütün sorumluluğu üzerime alarak söylüyorum, eksik yaptığımız, hata yaptığımız arkadaşlarımızdan özür diliyorum” diye konuştu. Engin, sözlerine şöyle devam etti:
 
İZMİR’DEN İYİ GAZETECİLER ÇIKACAK

“Üç yıldan beri yazılı, görsel, internet gazetelerinde haklı haksız eleştiriler yapıldı. Haksız olduğunu bilmeme rağmen, hiçbirinizi telefonla arayıp niye böyle yazdınız diye kolay kolay demedim. Yüzlerce, binlerce haber geçildi. Ben de ona dikkat ettim. Bu tür görevlerde olmak, eleştirilmeyi,sorgulanmayı gerektirir. Biz demokrasiye inanan insanlarız. Çok sesliliğe, eleştiriye açık insanlarız. Veremeyeceğimiz hesabımız yok. Arkamızda kirli ilişki, siyasetten rant beklentisi, siyaseti bunlara alet etme beklentisi olmadığı için ben şahsen çok rahattım. Tüm eleştirileri saygıyla izledim. Tabii onlar da görevlerini yaptı. Genç arkadaşları İzmir’de çok başarılı buluyorum. İzmir’den önümüzdeki yıllarda İzmir’den iyi gazeteciler çıkacak. Onu gördüm. İyi niyetle hepsi görevlerini yapıyor. Onlara da başarılar diliyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.