Dolar 32,5307
%0.29
Euro 34,9060
%0.47
Altın 2.443,700
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alevlerle 'Gönülden' mücadele

Alevlerle 'Gönülden' mücadele

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek vermek için ayağındaki terliklerle bölgeye koşan, ekiplere yardım için hortum taşıyıp, onlara su getiren 23 yaşındaki Süleyman Orçin, gönülleri kazandı.

  • Ege Postası
  • 25.07.2016 - 11:40

Bayındır'ın Furunlu Köyü yakınlarında, geçen Cumartesi günü saat 15.48'te orman yangını çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan çok sayıda ekiple müdahale edildi. Furunlu Köyü'nde yaşayan Süleyman Orçin, yangın çıktığını görünce duyarsız kalmayıp, aceleyle bölgeye koştu. Ayağındaki terliklerle söndürme çalışması yapılan bölgeye gelen Orçin, Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerine yardım etmek için gün boyunca çırpındı, durdu. Kimi zaman onlara hortum taşıdı kimi zaman da soğuk su getirdi. Sarp, taşlık, çalılık ve dikenli arazide, terliklerinin koruyamadığı ayaklarının yaralanmasına aldırmadı. Yangın Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen takviye hava ve yer ekipleriyle 3 saatin içinde, 10 hektarda söndürüldü. 

Ormancılar, yaptıklarıyla gönüllerini fetheden Süleyman Orçin'e ve böyle bir evlat yetiştiren ailesine teşekkür etti. Yapılan açıklamada, orman yangınlarının her zaman çıkabileceğine dikkat çekilerek, önemli olanın, milletin, kendi ormanları için görevlilerle omuz omuza vererek buna karşı mücade etmesi olduğu vurgulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.