Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alevi örgütleri Evka-2 Cemevi için birleşti

Alevi örgütleri Evka-2 Cemevi için birleşti

Çiğli Evka-2'de bulunan cemevinin CEM Vakfı'na devredileceği yönündeki söylentiler Alevileri kızdırdı. Alevi örgütleri ortak bir açıklamayla Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek söz konusu cemevinin kendilerine devredilmesini istedi

  • Ege Postası
  • 15.09.2013 - 12:53
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ - Fethullah Gülen ve İzzettin Doğan'ın ortak projesi olarak yaşama geçirilmeye çalışılan cami-cemevi birlikteliğinin tartışması sürerken, Alevi örgütleriyle Cem Vakfı bir kez daha karşı karşıya geldi. Tartışmanın konusu Çiğli Evka-2'de bulunan cemevinin kime devredileceği. Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu cemevini İzzettin Doğan'ın başkanılığını yürüttüğü Cem Vakfı'na devredeceği yönündeki iddialar Çiğli'de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi İzmir Şubeleri, Pir Sultan Derneği Genel Merkezi İzmir Şubeleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Dayanışma Vakfı Genel Merkezi İzmir Şubeleri ve Alevi – Yol Derneği Genel Merkezi İzmir Şubeleri adına yapılan ortak basın açıklamasında Evka-2'deki cemevinin Alevi Bektaşi Federasyonu Çiğli Bileşenleri ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çiğli Şubesine verilmesini istemekteyiz' çağrısı yapıldı. Ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi.

O YANLIŞTAN DÖNÜN
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına;
Çiğli’de bulunan Evka – 2 Cemevi’nin 2009’dan itibaren faaliyete geçmesine rağmen, cemevinin Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenlerinin görüş bildirme, devri konusunda sürekli adres göstermiştir. Buna karşılık sürekli olarak “Alevi örgütlerine birleşin gelin” denilerek birlikten bütünlük m? Yoksa klasik devlet refleksi mi olduğu anlaşılmamaktadır.
Bu konuyla birlikte talepler ve görüşmeler olmasına karşın sessiz sedasız Çiğli’de ki Evka – 2 Cemevi Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi Vakfı’na (C.E.M. Vakfı’na) verilmek girişiminde olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.
Altta imzalarını bulunan kurum, kuruluş ve kişilerin Çiğli’de ki Evka -2 cemevini Alevi Bektaşi Federasyonu Çiğli Bileşenleri ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çiğli Şubesine verilmesini istemekteyiz. Bu anlamıyla yapılan bu girişimin yanlışlığından dönülerek bahsedilen Bileşen ve Kuruma devredilmesini önemle rica ederiz.
Saygılarımızla
Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri
Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi İzmir Şubeleri
Pir Sultan Derneği Genel Merkezi İzmir Şubeleri
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Dayanışma Vakfı Genel Merkezi İzmir Şubeleri
Alevi – Yol Derneği Genel Merkezi İzmir Şubeleri

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.